Σπίρτζης στον Realfm 97,8: Διαφωνώ με όσα είπε ο Τζουμάκας, λάθος ο χειρισμός του Κασσελάκη

Ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8, δήλωσε πως «είναι πολλές οι ημέρες που δεν ξημερώνει καλή ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό γίνεται γιατί δεν υπήρξαν αποφάσεις που να σέβονται τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα, που δεν είναι τύπος είναι ουσία».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Όταν ο Κούλογλου αμφισβητούσε τον Τσίπρα – «Έχει παρελθόν…»

«Διατυπώνονται απόψεις που δεν έχουν συζητηθεί, δεν υπάρχει κάποια απόφαση του συνεδρίου. Το συνέδριο είναι το όργανο που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για τις πολιτικές θέσεις και τις προτάσεις» σημείωσε.

«Τα προηγούμενα 4 χρόνια και στο προηγούμενο συνέδριο δεν έγινε ουσιαστική αυτοκριτική για τους λόγους που απομακρυνθήκαμε από κοινωνικά στρώματα, που μας στήριζαν. Δεν είχαμε ξεκάθαρη πρόταση ούτε για το ασφαλιστικό, ούτε για το φορολογικό, ούτε για τον τρόπο που πρέπει να γίνει η αναδιανομή του πλούτου. Δεν είχαμε συγκεκριμένες προτάσεις ούτε για τα εθνικά θέματα» σχολίασε ο κ. Σπίρτζης.

Κούλογλου: Αποχωρώ γιατί δεν μπορούσα πλέον να συμμετέχω σε ένα σίριαλ – Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει στα πρωινάδικα

Ερωτηθείς για όσα είπε ο Νίκος Φίλης για το πώς ήρθε ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα απάντησε «δεν το πιστεύω. Νομίζω ότι αν τον έφερνε και τον στήριζε ο Αλέξης Τσίπρας, πολλοί από εμάς θα το ξέραμε αν μη τι άλλο ή θα τον στηρίζαμε».

«Είναι λίγο προσβολή για μια διαδικασία που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, να λέει ο οποιοσδήποτε σύντροφος ότι δεν αναγνωρίζει τον πρόεδρο και να θέτει θέμα ηγεσίας. Αυτά τα ζητήματα λύνονται με διάλογο, με καλή διάθεση και σύνθεση» είπε χαρακτηριστικά.

«Και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απαντά με “πόρτα”, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να ξεπεράσουμε μικροκομματικές λογικές και σκοπιμότητες. Πρέπει να γίνουν μεγάλα βήματα, δεν ενδιαφέρει κανέναν αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει 15% ή 20%, αν ο κ. Ανδρουλάκης πετύχει τον στόχο του να είναι δεύτερο κόμμα ή πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ενδιαφέρει κανέναν. Τον λαό τον ενδιαφέρει να έχει εναλλακτικό κόμμα και πρόταση για την διακυβέρνηση της χώρας» σχολίασε.

«Έχουμε κάνει πολλά βήματα για να μην μπορεί ο πρόεδρος ενός κόμματος να διαγράφει μόνος του στελέχη. Ήταν άλλες εποχές και άλλες συνθήκες που ο Ανδρέας Παπανδρέου διατύπωνε τέτοιες προτάσεις. Δεν έχουμε αντίστοιχες συγκυρίες ούτε αντίστοιχες προσωπικότητες με τον Ανδρέα Παπανδρέου ή τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για να έχουμε τέτοια λειτουργία. Διαφωνώ με όσα είπε ο Στέφανος Τζουμάκας αλλά νομίζω είναι λάθος και ο χειρισμός του Στέφανου Κασσελάκη» επεσήμανε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ