Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Όταν ο Κούλογλου αμφισβητούσε τον Τσίπρα – «Έχει παρελθόν…»

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Στέλιο Κούλογλου και τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του ευρωβουλευτή να αποχωρήσει από την ευρωομάδα του κόμματος, όπως γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στέλιος Κούλογλου: Δεν παραδίδει την έδρα – «Δεν είμαι σε επαφές με άλλο κόμμα»

Πηγές της Κουμουνδούρου «υπενθυμίζουν» ότι ο Στέλιος Κούλογλου «έχει παρελθόν δημόσιων αμφισβητήσεων σε κρίσιμες στιγμές, επιζήμιων για το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, καθώς άλλαζαν την πολιτική ατζέντα εις βάρος του.

Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, με άρθρο του υποστήριξε ότι σε ενδεχόμενη προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να είναι δεδομένος ως Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με την τότε ξεκάθαρη πολιτική θέση του κόμματος, ότι μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί να συγκροτηθεί, σύμφωνα και με την επιλογή του λαού, μόνο με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

«Καζάνι που βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ: Οι αναταράξεις μετά την αποχώρηση Κούλογλου – Ορατό το ενδεχόμενο διάσπασης

Σύμφωνα με τις πηγές, «αποδυνάμωσε έτσι την ίδια τη θέση, το πολιτικό μήνυμα, το κύρος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και εμφάνισε το κόμμα ως πολιτικό οργανισμό σε σύγχυση.

Ταυτόχρονα, και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε εμφανιστεί στη ΔΕΘ με μια συγκροτημένη πρόταση αντιμέτωπος όχι μόνο με την πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και με μια έντονη μιντιακή «δυσανεξία», ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε για «ισοπαλία» Μητσοτάκη-Τσίπρα, εμφανιζόμενος σε ρόλο δημοσιογράφου – σχολιαστή και όχι ως συστατικό μέρος ενός πολιτικού συνόλου, με συγκεκριμένο στόχο και σημαντικές συλλογικές μάχες να κερδίσει. Ήταν μια ακόμη κρίσιμη παρέμβαση που αποδυνάμωσε συνολικά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη ΔΕΘ, δημιουργώντας εμπόδια στην προσπάθεια συνομιλίας του με την κοινωνία και ενδυνάμωσης της αξιοπιστίας του.

Οι ίδιες πηγές έδωσαν στη δημοσιότητα και screenshot και link από το σχετικό άρθρο του Στέλιου Κούλογλου.

Κούλογλου: Δεν παραδίδει την έδρα – «Δεν είμαι σε επαφές με άλλο κόμμα»

Δεν παραδίδει την έδρα, όπως ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέλιος Κούλογλου. Το κλίμα στην Κουμουνδούρου είναι έκρυθμο και οι πολιτικές «αναταράξεις» πολλές.

«Δεν είμαι σε επαφές με άλλο κόμμα», τόνισε, μιλώντας στο «Κόκκινο» σήμερα ο κ. Κούλογλου. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές, «αν υπάρξει παράταξη που τον εκφράζει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ