Ψάχνουν ακόμη υπουργό Οικονομικών

Ψάχνουν ακόμη υπουργό Οικονομικών

Σε ρόλο «Κλουζώ» υπουργοί, βουλευτές ψάχνουν τα ίχνη του Γιάννη Στουρνάρα στο εξωτερικό, ο ένας ρωτάει τον άλλον για κάποια «χρήσιμη» πληροφορία, αλλά κανείς δεν σηκώνει το τηλέφωνο να μιλήσει με το Μέγαρο Μαξίμου για το τι έχει στο μυαλό του ο Πρωθυπουργός, καθώς και εκεί όλοι δηλώνουν άγνοια για το εύρος και το χρόνο του ανασχηματισμού.

Όπως όλα δείχνουν, ο ανασχηματισμός που έχει κολλήσει στο υπουργείο Οικονομικών θα έρθει με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος – ίσως και λίγο αργότερα, αν και όπως πρώτο έγραψε το Real.gr, την προσεχή εβδομάδα η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει στη γενική της συνέλευση να προτείνει το πρόσωπο του διοικητή.

Σημειώνεται πως χθες η Bουλή ανακοίνωσε ότι την προσεχή Πέμπτη ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος θα παραδώσει την έκθεσή του για την οικονομία στον πρόεδρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Οι περισσότεροι στο κυβερνητικό στρατόπεδο ποντάρουν στο ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έχει ήδη «παραδώσει» στο υπουργείο Οικονομικών, μαζεύοντας τα πράγματά του και, ως εκ τούτου, δεν έγινε ιδιαίτερα πιστευτή η απάντηση που δόθηκε από την οδό Νίκης για το ταξίδι αστραπή που έκανε στο Παρίσι «για θέματα που αφορούν στο Ecofin» – καθώς στη γαλλική πρωτεύουσα δεν υπήρχε κάτι το προγραμματισμένο που να σχετίζεται με το Ecofin.

Ο ίδιος πάντως ο υπουργός Οικονομικών τα τελευταία 24ωρα και μετά τα όσα ακολούθησαν τη δήλωση για το «σάκο του μποξ» δύσκολα απαντά στα τηλέφωνα, ενώ, όσοι κατάφεραν να μιλήσουν μαζί του, δεν έγιναν σοφότεροι για το τι θα γίνει τελικά.

Όπως όλα δείχνουν, θα επικρατήσει τελικά ο αρχικός σχεδιασμός του κ. Σαμαρά που δεν ήθελε να κάνει έναν ανασχηματισμό με τη «σκόνη» των εκλογών να πνίγει την κυβέρνηση, δείχνοντας πανικό και σε καμία περίπτωση καθαρό μυαλό για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο υπουργικό συμβούλιο.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν πάντως ότι τα πάντα στην κυβέρνηση έχουν στην κυριολεξία παγώσει εν αναμονή των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. Ακόμη και υπουργοί παραδέχονται ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για περισσότερο διάστημα και πλέον ακούγονται πιο έντονες γκρίνιες για τον Ευάγγελο Βενιζέλο που βγήκε έξω από το Μαξίμου να ανακοινώσει ανασχηματισμό, χωρίς να έχει γινεί καμία προετοιμασία σε επίπεδο αποφάσεων για τα πρόσωπα του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, προκειμένου να συμπληρωθεί το «κουτάκι» στο οικονομικό επιτελείο, αφού ακόμη δεν φαίνεται να υπάρχει καμία συμφωνία.

Παρά το γεγονός ότι ουδείς μπορεί να το βεβαιώσει επισήμως, πληροφορίες του Real.gr επιμένουν ότι ο κ. Σαμαράς, εάν τελικά ο κ. Στουρνάρας αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών, θα επιλέξει να τον αντικαταστήσει με πολιτικό πρόσωπο, ίσως και πρωτοεμφανιζόμενο στο οικονομικό επιτελείο, κάτι που σημαίνει ότι, σε αυτήν την περίπτωση, δεν προκρίνεται η λύση του στενού του συνεργάτη Σταύρου Παπασταύρου, ενώ, όπως όλα δείχνουν, τα πολιτικά πρόσωπα που ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες «κάηκαν» εξαιρετικά γρήγορα.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Πρόσωπο κλειδί του ανασχηματισμού ο Στουρνάρας

Αντιδράσεις με αιχμές για το κλείσιμο της Βουλής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ