Πρόσωπο με Πρόσωπο: Κόντρα Γεωργιάδη – Ραγκούση στον αέρα της εκπομπής για τα μνημόνια

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Δημήτρης Μάντζος διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη νέα εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο», με τον Νίκο Χατζηνικολάου, που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου, στις 24:00, στον ΑΝΤ1.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι ανατιμήσεις και η οικονομία, ενώ 8 πολίτες έκαναν τις παρεμβάσεις τους δίνοντας το στίγμα της καθημερινότητας και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.

Η ένταση ανέβηκε σε αρκετά σημεία της εκπομπής με αποκορύφωμα την αναφορά στα μνημόνια όπου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε κόντρα on air με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είστε ένας άνθρωπος που μιλάει κάτω από μένα σαν το Muppet Show. Σταματήστε επιτέλους» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε: «Ακούστε κ. Μάντζο την αλήθεια όταν ήμουν στο ΛΑΟΣ, γιατί εγώ δεν κρύβω που ήμουν… Δεν είμαι σαν τον κ. Ραγκούση που λέει δεν ήμουν ποτέ ΠΑΣΟΚ. Ήταν Μάρτιος του 2008, πήγα στο Μέγαρο Μαξίμου συνοδεύοντας τον Γιώργο Καρατζαφέρη όταν ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είπε στους πολιτικούς αρχηγούς πρέπει να πάρουμε μέτρα, υπάρχει θύελλα στις αγορές και ότι πρέπει να βάλουν πλάτη και βγήκε ο Γιώργος Παπανδρέου και είπε “δεν βάζω πλάτη”, θα ρίξω την κυβέρνηση και δεν χρειάζεται κανένα μέτρο, λεφτά υπάρχουν. Άρα αφήστε τον Καραμανλή ήσυχο. Ρίξατε τον Καραμανλή και τα κάνατε σαν τα μούτρα σας».

«Είστε για δέσιμο! Έχω πει εγώ ποτέ ότι δεν ήμουν ποτέ ΠΑΣΟΚ; Είναι δυνατόν;» ανταπάντησε ο κ. Ραγκούσης.

«Υπουργός τότε δεν ήσασταν εσείς κ. Μάντζο. Υπουργός ήταν ο διπλανός σας, που γράφει ΣΥΡΙΖΑ από κάτω» επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Ραγκούσης αναφερόμενος στην περίοδο των μνημονίων, είπε: «Στην περίοδο των μνημονίων η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πάλεψε να βγάλει τη χώρα από αυτά που την έμπλεξε η χρεοκοπία του 2009, που έφερε στη χώρα μας η Νέα Δημοκρατία. Άρα, μιλάμε για την περίοδο εκείνη που υποχρεωτικά έπρεπε να εφαρμοστούν κάποιες πολιτικές», είπε αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκείνη την στιγμή, ο Άδωνις Γεωργιάδης, πήρε τον λόγο και υπογράμμισε «η χρεοκοπία δεν ήρθε το 2009, αλλά το 2010, όπου υπουργός ήταν ο κ. Ραγκούσης. Το μνημόνιο το πρώτο και το Καστελλόριζο έγινε τον Μάιο του ’10. Υπουργός εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για να ξέρουμε και τι λέμε», απάντησε ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων.

«Η χώρα χρεοκόπησε το 2009, γιατί τότε εκτροχιάστηκε με μόνο πρωτογενές έλλειμμα 24 δισ.» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε στο 20ό λεπτό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ