Ποτάμι: Η μετάθεση του “ατυχήματος” δε συνιστά νίκη

«Η κυβέρνηση, αντί να ακούει την κοινωνία και τη … λογική, έχει ανοιχτά τα αυτιά της μόνο προς τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και τους ακροδεξιούς της συμμάχους», σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι σχετικά με τη συνάντηση ΒαρουφάκηΛαγκάρντ στη Νέα Υόρκη.

Στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Από την πασχαλιάτικη επίσκεψη των κ.κ.Βαρουφάκη και Ρουμελιώτη στην κυρία Λαγκάρντ μάθαμε τελικά ότι η Ελλάδα, όχι μόνο θα πληρώσει τη δόση της 9ης Απριλίου προς το ΔΝΤ, αλλά θα πληρώνει τα χρέη της προς το Ταμείο «στο διηνεκές». Άρα να διαγράψουμε τις απειλές του κ.Βούτση και του κ.Σκουρλέτη, που μιλούσαν για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών.

Η χώρα όμως για να πληρώνει – «στο διηνεκές» – πρέπει να πάρει την υπολειπόμενη δόση των 7,2 δισ. (την οποία δε χρειαζόμασταν αν θυμηθούμε τον «παλιό» κ. Βαρουφάκη). Άρα η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους και τα τεχνικά κλιμάκια να έχουν καλύτερη συνεργασία με του κυβερνητικούς αξιωματούχους –πράγμα που υποσχέθηκε ο κ.Βαρουφάκης – προκειμένου να προχωρήσει πιο γρήγορα η αξιολόγηση.

Όλα αυτά όμως δεν ήταν ανάγκη να μας τα πει η κυρία Λαγκάρντ στη Νέα Υόρκη. Όλοι οι σοβαροί αναλυτές – όχι μόνο του Ποταμιού- τα ίδια λένε εδώ και 2 μήνες. Αλλά η κυβέρνηση αντί να ακούει την κοινωνία και τη … λογική έχει  ανοιχτά τα αυτιά της μόνο προς τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και τους ακροδεξιούς της συμμάχους. Έστω και τώρα πάντως ας το πάρει απόφαση. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια πρέπει να σταματήσουν και όλοι πρέπει να ασχοληθούν με τη συνεχιζόμενη βύθιση της πραγματικής οικονομίας. Το να μεταθέτεις το ενδεχόμενο «ατυχήματος» από εβδομάδα σε εβδομάδα δε συνιστά νίκη.

To Ποτάμι»

Διαβάστε επίσης:

Το ΚΚΕ για τη συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ

Βενιζέλος: Αυτή είναι η σκληρή διαπραγμάτευση του Βαρουφάκη;

iskra.gr: Όχι στον εκβιασμό των πιστωτών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ