ΝΔ: Το παρασκήνιο της δεύτερης ημέρας «σεμιναρίων» για τα ομόφυλα ζευγάρια – Ποιοι άλλαξαν στάση και ποιοι διατηρούν επιφυλάξεις

Ολοκληρώθηκε χθες ο δεύτερος και τελευταίος γύρος των διαβουλεύσεων με τους βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να πεισθούν και να ψηφίσουν την κυβερνητική ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, με την παρουσίαση των στοιχείων της προωθούμενης ρύθμισης από τον εισηγητή της, υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο.

ΝΔ: Δεύτερη μέρα «γαλάζιων φροντιστηρίων» για τα ομόφυλα ζευγάρια

Νωρίτερα χθες απάντηση στη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε το Μαξίμου ότι τον αντιμετωπίζει ως εχθρό, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να μπω σε αντιπαράθεση με έναν πρώην πρόεδρο του κόμματος, με έναν πρωθυπουργό. Αυτό που έκανα είναι, ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, όταν δέχομαι, να δίνω αυτή που πιστεύω εγώ ως την κατάλληλη απάντηση… Έπρεπε να πω την αλήθεια, που είναι ότι ποτέ ο πρωθυπουργός δεν ώθησε τους βουλευτές στην αποχή γιατί εισηγείται το νομοσχέδιο και ζητεί την υπερψήφιση και από τους δικούς μας βουλευτές και από τα υπόλοιπα κόμματα… Εγώ δεν θα μπορούσα να απαντήσω στον πρώην πρωθυπουργό, ενώ απαντάω με την αλήθεια, είμαι Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που σε δύσκολα χρόνια εισαγόμενων κρίσεων οφείλει να δίνει απαντήσεις κυρίως με τις πολιτικές της» είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Γεωργιάδης για ομόφυλα ζευγάρια: Δεν αποφάσισα αμέσως την ψήφιση του νομοσχεδίου – Ενώνει την Ελλάδα με χώρες της Δύσης

Στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Πειραιώς έφτασε πρώτη εχθές, η βουλευτής Ευρυτανίας Τζίνα Οικονόμου, η οποία πρόσφατα είχε εκφράσει προβληματισμούς για την υιοθεσία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Ακολούθησαν οι βουλευτές Μαριλένα Σούκουλη, Δημήτρης Κυριαζίδης, που επίσης έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο και οι βουλευτές Μπάμπης Αθανασίου και Νίκος Ταγαράς, που απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις.

Σκέρτσος: «Σοφότεροι από αυτή την συζήτηση» – Πάνω από 2 ώρες η ενημέρωση των γαλάζιων βουλευτών για τα ομόφυλα ζευγάρια

Από την πλευρά του ο βουλευτής Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης που αρχικά είχε επιφυλάξεις, σε δηλώσεις του είπε: «Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα περιλαμβάνεται παρένθετη μητέρα και δεν υιοθετούνται οι όροι γονέας 1 και γονέας 2. Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού με έπεισε απόλυτα και όταν έρθει το νομοσχέδιο θα το ψηφίσω».

«Ενημερώσεις κάνουμε σε κάθε νομοσχέδιο. Μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει πάνω από 20 συνεδριάσεις, με στόχο να μεταφερθούν οι προβληματισμοί της εκλογικής βάσης ή και των ίδιων των βουλευτών» συμπλήρωσε. Δηλώσεις έκανε και ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου, ο οποίος σημείωσε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν στο ζύγι και ότι αυτή είναι μια πρωτοβουλία ισότητας.

Ο Γιώργος Σταμάτης, βουλευτής Επικρατείας, ανέφερε ότι «όπως όλες οι οικογένειες συζητούν τα προβλήματα και εμείς σαν οικογένεια, συζητάμε αυτό το θέμα».

Το παρών στα γραφεία της Πειραιώς έδωσε επίσης ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι θα εκφράσει τη θέση του.

«Δεν υπάρχει κανένα ρήγμα στη ΝΔ, η οποία βγαίνει πανίσχυρη από αυτή τη συζήτηση» τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Ο βουλευτής Β’ Πειραιά, Δημήτρης Μαρκόπουλος ( ο οποίος παρά τις διαφωνίες του προσανατολίζεται στην αποχή)  στις δηλώσεις του συνέστησε ψυχραιμία.

«Ένα νομοσχέδιο είναι, έχουμε έρθει να ακούσουμε και να αποφασίσουμε» ανέφερε. Ο Λευτέρης Κτιστάκης ανέφερε ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, προσθέτοντας ότι «περιμένουμε να ενημερωθούμε για τα νομικά ζητήματα». Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε ο βουλευτής Αχαΐας, Ιάσων Φωτήλας.

«Δεν υπάρχει καμία επιχείρηση πειθούς. Οι βουλευτές θα ψηφίσουν, όπως τους λέει η συνείδησή τους και θα τα δούμε όλα στη Βουλή» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε: «Η άποψή μου είναι γνωστή. Δεν αλλάζω απόψεις με την ευκολία που κάποιοι αλλάζουν πουκάμισα. Πιστεύω ότι η οικογένεια με πατέρα και μητέρα είναι βασική αξία της ελληνικής κοινωνίας, όπως ο μεγάλος διανοητής Στέλιος Ράμφος υπογράμμισε σε μια καίρια παρέμβασή του. Πιστεύω ότι το παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώσει σε οικογένεια με πατέρα και μητέρα. Αυτό το δικαίωμα θα υπερασπιστώ και με την ψήφο μου».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ