Σκέρτσος: «Σοφότεροι από αυτή την συζήτηση» – Πάνω από 2 ώρες η ενημέρωση των γαλάζιων βουλευτών για τα ομόφυλα ζευγάρια

Περίπου 2,5 ώρες διήρκεσε το πρώτο μέρος της ενημέρωσης των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Στο πρώτο μέρος συμμετείχαν οι βουλευτές των επίθετο των οποίων αρχίζει από Α έως Κ. Την ενημέρωση έκανε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

«Τέθηκαν ερωτήσεις, δόθηκαν διευκρινίσεις. Νομίζω όλοι γίναμε σοφότεροι από αυτή τη συζήτηση» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σκέρτσος απευθυνόμενος στους βουλευτές, υπενθύμισε, την φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «ανήκουμε στη Δύση οικονομικά, πολιτικά και πολιτιστικά» και συνέχισε: «Εγώ έχω προσέλθει με χαρά στην ευρύχωρη Ν.Δ. που είναι καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας και καταλαβαίνω ότι αυτό που κάνετε είναι πολύ δύσκολο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εστίασε στο συμφέρον των παιδιών, λέγοντας πως το νομοσχέδιο έχει στόχευση τα συμφέροντά τους. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ψηφιστεί η ρύθμιση, ενώ άφησε και αιχμές για τους διαφωνούντες, τονίζοντας πως δεν μπορεί αυτοί που απείχαν ή καταψήφισαν το 2015 να λένε σήμερα ότι τους καλύπτει το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Οι παρουσίες και οι διαφωνίες

Από τους βουλευτές που προσήλθαν κάποιοι έκαναν δηλώσεις. Η Άννα Καραμανλή επανέλαβε πως θα το καταψηφίσει, ενώ οι Γιώργος Κωτσός από την Καρδίτσα, η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη από την Εύβοια και ο Νεοκλής Κρητικός της Λακωνίας δήλωσαν υπέρ. Προβληματισμούς εξέφρασε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Παρόντες ήταν και αρκετοί υπουργοί όπως ο Δημήτρης Καιρίδης, η Σοφία Βούλτεψη και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Μεγάλο ποσοστό διαφωνούντων

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές που μίλησαν έθεσαν προβληματισμούς για το νομοσχέδιο, πλην της Σοφίας Βούλτεψη, της Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Βασίλη Σπανάκη. Οι υφυπουργοί Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Γιάννης Κεφαλογιάννης έθεσαν ερωτήματα, όπως και ο Σταύρος Κελέτσης. Μεταξύ των ερωτημάτων που ετέθησαν ήταν «τι θα αναφέρει η ταυτότητα ενός παιδιού με ομόφυλους γονείς στην ταυτότητά του, στο όνομα πατρός και όνομα μητρός; Τα άτομα ίδιου φύλου συνιστούν οικογένεια; Τι θα γίνει εάν το θέμα της τεκνοθεσίας εκπέσει στα δικαστήρια; Σφόδρα αντίθετοι στο νομοσχέδιο ήταν ο Κώστας Καραγκούνης και η Αννα Καραμανλή, ενώ και ο Κώστας Κατσαφάδος εξέφρασε τους προβληματισμούς του.

Θα ακολουθήσει δεύτερη συνεδρίαση αύριο, Τρίτη, με τους βουλευτές να σημειώνουν μετά το τέλος της συνεδρίασης πως χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά και πολλές διευκρινίσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ