Έρευνα Prorata: Η μάχη του Κέντρου – Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι

Κυρίαρχη στον χώρο του Κέντρου είναι η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με την νέα μεγάλη έρευνα της Prorata, την οποία παρουσίασε ο ΣΚΑΪ.

Η νέα έρευνα της Prorata για το λεγόμενο «Πολιτικό Κέντρο» πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.230 ατόμων, στο διάστημα Δεκεμβρίου 2023-Ιανουαρίου 2024. Σύμφωνα με τα ευρήματα της εταιρείας δημοσκοπήσεων, η ΝΔ κυριαρχεί στον χώρο του Κέντρου. Στις εκλογές του Ιουνίου, ωστόσο, το 58% όσων αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο αυτό είχαν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα, όταν ερωτώνται πιο κόμμα θα ψήφιζαν, αν αύριο διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές, τη ΝΔ επιλέγει το 41%. Αυτό σημαίνει ότι το κυβερνών κόμμα χάνει ένα ποσοστό της τάξης του 17% από τον επίμαχο πολιτικό χώρο.

Την επιρροή του στο Κέντρο αυξάνει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επιλέγει το 17% των κεντρώων (έναντι 11% που το έπραξε στις εκλογές του Ιουνίου), ενώ «τσιμπάει» και ο ΣΥΡΙΖΑ, που, από 7% τον Ιούνιο, σήμερα προσελκύει το 9%.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 66% των πολιτών συμφωνεί με το δικαίωμα γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ωστόσο διαφωνεί σε ποσοστό 58% με το να υιοθετούν παιδιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ