Μητρόπουλος: Το πακέτο είναι το χειρότερο που έχει κατατεθεί – ΒΙΝΤΕΟ

«Τα μέτρα που τέθηκαν χθες “στο τραπέζι” ήταν ότι χειρότερο έχει κατατεθεί μέχρι τώρα από πλευράς δανειστών» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

«Φαίνεται ότι όλοι οι θεσμοί έχουν συγχρονιστεί με την ακραία εκδοχή του κ. Σόιμπλε και της κα Λαγκάρντ, και γι αυτό στο πεντάχρονο του μνημονίου το πακέτο μισθών, συντάξεων είναι το σκληρότερο που έχει ποτέ κατατεθεί» είπε και τόνισε «αντί να πάμε σε μία ηπιότερη αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος, ο ήπιος, διαλλακτικός, μετριοπαθής, φιλελληνικότερος, μέχρι τώρα, Γιούνκερ ανέλαβε τη βρώμικη δουλειά, να περάσει την ακραία εκδοχή, κατά τη δική μου άποψη, όπως υπερίσχυσε στην πενταμερή, προχθές στο Βερολίνο».

Ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε πως «Δεν μπορεί να περάσει και δεν μπορεί να έρθει για συζήτηση αυτού του είδους το πακέτο, το οποίο κατέθεσαν χθες οι δανειστές», ενώ πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός «Πρέπει να πει στον ελληνικό λαό και στην κοινοβουλευτική ομάδα ένα μπορεί να πολεμηθεί ένα εθνοφελέστερο πακέτο που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Οι προνομίες για πρωτοβουλίες στον ίδιο, ο λαός τον στηρίζει μέρα με τη μέρα περισσότερο».

Για το αν θα περάσει η συμφωνία ως έχει ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Όχι δε θα περάσει, αλλά δεν θα αναλάβει κανένας να εισηγηθεί να περάσει», ενώ τόνισε πως «Το ΕΚΑΣ δεν έχει αμφισβητηθεί ούτε όταν γινόταν συζήτηση και για το email Χαρδούβελη».

Τέλος, ο κ. Μητρόπουλος είπε πως «Ένα υπάρξει αδιέξοδο και δεν υπάρχει κανένα σημείο σύγκλησης… από εκεί και πέρα υπάρχει λαός και υπάρχει ευρύτατη πολιτική συνεννόηση, για να καλέσει ο Πρωθυπουργός σε κοινωνική συστράτευση».

 

Δείτε το βίντεο του Star:

 

Διαβάστε επίσης:

Μητρόπουλος: Πρόκειται για απόλυτο αδιέξοδο

Μητρόπουλος: Ο Γιούνκερ μετέφερε “πολεμικό ανακοινωθέν” στον Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

Μητρόπουλος: Δεν περνάνε αυτά τα μέτρα- ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ