Μία φρεγάτα στο στόχαστρο του… αόρατου υποβρυχίου ΜΑΤΡΩΖΟΣ – ΦΩΤΟ

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες για τους κινδύνους που κρύβουν οι ελληνικές θάλασσες από το ΓΕΕΘΑ, με το υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ να «λοκάρει» φρεγάτα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σειρά φωτογραφιών που βρίθουν μηνυμάτων, με πολλαπλούς αποδέκτες και αποστολέα το ΓΕΕΘΑ, που οργάνωσε ακόμη μία εντυπωσιακή συνεκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με ξένη χώρα.

Αυτή τη φορά ήταν το κατασκοπευτικό αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) της Γαλλίας «ATLANTIQUE-II», το οποίο έλαβε μέρος σε άσκηση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

φρεγάτα υποβρύχιο άσκηση

Στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΛΗΜΝΟΣ, του Υποβρυχίου (Υ/Β) ΜΑΤΡΩΖΟΣ (S-122) και ενός Ελικοπτέρου (Ε/Π) S-70B Aegean Hawk με το γαλλικό Αεροσκάφος.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια και αντικείμενα ανθυποβρυχιακού πολέμου.

φρεγάτα υποβρύχιο άσκηση

Ανάμεσα στα άλλα ήταν η προσπάθεια εντοπισμού του υποβρυχίου, που είχε τον ρόλο κυνηγού. Εις μάτην. Το πλήρωμα του «αόρατου» υποβρυχίου, του εφιάλτη των Τούρκων σε Αιγαίο και Μεσόγειο, σε μια πρωτοφανή επίδειξη δύναμης «κέντραρε» στο περισκόπιό του την φρεγάτα, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι ελληνικές θάλασσες κρύβουν κινδύνους, ιδιαίτερα για εκείνους που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο κι έχουν αναθεωρητικές σκέψεις.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων και εντάσσεται στο πλαίσιο των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν την 21 Ιανουαρίου 2022 μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγού Thierry Burkhard.

Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ