Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – Πέθανε ο γνωστός μπασίστας των «Χαΐνηδων», Γιάννης Νόνης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Πέθανε ο γνωστός μπασίστας των «Χαΐνηδων», Γιάννης Νόνης.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί σήμερα, Τρίτη στις 16.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο.

Στην ιστοσελίδα των «Χαΐνηδων» στο Facebook υπάρχει μια συγκινητική ανάρτηση που αναφέρει:

« Άχι τ’ αμυγδαλάκι μου το πικραμύγδαλό μου που ‘πεσε σε θολά νερά και δεν το πιάνω μπλιό μου…».

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, ο Γιάννης Νόνης, ο αγαπημένος  μπασίστας των «Χαΐνηδων». Ο πιο ανοιχτόκαρδος, κοινωνικός, αλληλέγγυος, γενναιόδωρος μουσικός που έχουμε γνωρίσει. Η γενναιοδωρία του συνεχίζεται ακόμη και μετά θάνατον: Δωρίζει τα εσωτερικά του όργανα, για να δώσει πνοή και γελιο σε άλλα πικραμένα χείλη. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας σύντροφε! Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί αύριο Tρίτη, στις 16.00, στον Ιερό ναό του Αγ. Κωνσταντίνου, στο Ναύπλιο».

μουσικός- πέθανε

Ποιος ήταν ο Γιάννης Νόνης

Γεννημένος στο Ναύπλιο, ανιψιός του μεγάλου μαέστρου Κωνσταντίνου Νόνη, ο Γιάννης από μικρή ηλικία έδειξε το ταλέντο του στη μουσική, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση.

Εδώ και χρόνια δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου, που φέρει το όνομα του θείου του, εμφυσώντας την αγάπη για τη μουσική σε δεκάδες Αναπλιωτάκια, ενώ διηύθυνε και τη χορωδία της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης στο Άργος .

Συνεργάστηκε με τη Μαρίζα Κωχ, και ανέβασε σε διασκευή το έργο του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη “Άξιον Εστί” σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και τον “Αριστοφάνη που γύρισε από τα θυμαράκια” από τους “Αχαρνής” σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου με την Πολιτιστική Αργολική Πρόταση.

Συμμετείχε στη συναυλία των Χαΐνηδων “Βάρδα Φουρνέλο”στο Faliro Summer Theater το Σεπτέμβριο του 2021 μαζί με τους: Δημήτρη Αποστολάκη, Μιχάλη Γαλάνη, Δημήτρη Ζαχαριουδάκη, Peter Jaques, Μιχάλη Νικόπουλο και Αγγελική Σύρκου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ