Μεταναστευτικό: Απαγόρευση ναυσιπλοΐας στο Βόρειο Αιγαίο – Η ελληνική NAVTEX

Σε απαγόρευση της ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή από τη Λέσβο μέχρι και την Σάμο προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές, σε ακόμη μια προσπάθεια αποτροπής της οργανωμένης διοχέτευσης μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με την NAVTEX 391/2020 που εξέδωσαν οι ελληνικές Αρχές απαγορεύεται η Ναυσιπλοΐα από τις 2 Μαρτίου έως τις 12 Μαρτίου καθόλη την διάρκεια του εικοσιτετράωρου σε όλη αυτή την θαλάσσια ζώνη η οποία μάλιστα περιγράφεται αναλυτικά, προκειμένου να αντιμετωπισθούν όπως αναφέρεται οι παράνομες ροές μεταναστών δια θαλάσσης.

Από την απαγόρευση της ναυσιπλοΐας εξαιρούνται τα πλοία της Frontex, της Νατοϊκής Δύναμης NATO AEGEAN ACTVITY και τα εμπορικά πλοία τα οποία είναι εφοδιασμένα με τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τους.

Η ελληνική NAVTEX:

391/2020 391/2020 – ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΝΤΟΣ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ.ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΡΟΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ.

ΝΗΣΟΣ ΛΕΣΒΟ – ΧΙΟΣ – ΣΑΜΟΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑΣ ΑΠΌ 02 ΕΩΣ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 20 ΚΑΘ ΟΛΟ ΤΟ 24 ΩΡΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ:

ΝΗΣΟΣ ΛΕΣΒΟΣ:

NHΣΟΣ ΧΙΟΣ:

ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ:

ΑΠΌ ΤΗΝ ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΕΡΟΥΝΤΑΙ ΠΛOIA FRONTEX – NATO AEGEAN ACTIVITY ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΑ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ TA OΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΞΙΟΠΛΟΙΑΣ ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΌ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΑΣ.Πηγή: ant1news.gr

Exit mobile version