Μαρινάκης στον Realfm 97,8 για Κασσελάκη: Όλοι πρέπει να κρίνονται εκ του αποτελέσματος

«Αν κρίνουμε από τις πρώτες κινήσεις και επιλογές προσώπων του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι η νέα εποχή ξεκινά με τα πιο παλιά υλικά και μάλιστα με ανθρώπους κατά κανόνα συνδέονται με μια τάση, αν μπορεί κανείς να το πει αυτό, που εξέθεσε περισσότερο την λάσπη, τον διχαστικό και τοξικό λόγο» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Χθες στην πρώτη ενημέρωση πολιτικών συντακτών μετά την εκλογή του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού προφανώς δώσαμε τα συγχαρητήρια στον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που είπαμε είναι ότι περιμένουμε να ακούσουμε πλέον τη διατύπωση συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων γιατί η αντιπαράθεσή μας μαζί του θα είναι πολιτική όπως και με τον ΣΥΡΙΖΑ και αναμένουμε, χωρίς να αισιοδοξούμε, να φύγει από τον δρόμο της τοξικότητας και του διχαστικού λόγου. Οι πρώτες επιλογές δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν το τόσο νέο, αλλά όλα θα κριθούν στην πορεία» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τον Στέφανο Κασσελάκη απάντησε «σε κανέναν τομέα της ζωής μας και στην πολιτική, δεν πρέπει να υποτιμούμε τον οποιοδήποτε. Όλοι πρέπει να κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Η επικοινωνία είναι μια από τις σημαντικές πτυχές της πολιτικής, μέσα από την επικοινωνία μπορούν οι πολίτες να μάθουν τι λες, τι θες να κάνεις, τις ιδέες, τις σκέψεις σου, τον προγραμματισμό σου και τον απολογισμό σου, αρκεί να υπάρχει περιεχόμενο» σημείωσε και πρόσθεσε «μένει να δούμε αν υπάρχουν θέσεις, ποιες είναι οι θέσεις αυτές και πώς μπορούν να εφαρμοστούν».

«Μακάρι να αποκτήσει ο τόπος μια σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, που να κάνει σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση – έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες- να αντιπροτείνει συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις και να σταματήσουμε αυτόν τον άσχημο κύκλο του να έχουμε μια αντιπολίτευση που πετροβολεί εκ του ασφαλούς, που αμφισβητεί την ίδια την πραγματικότητα, που διακινεί fake news.

Αυτό έκανε κακό και στον τόπο και όπως απεδείχθη τα προηγούμενα 4 χρόνια δεν ωφέλησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εγώ δεν είμαι όμως ούτε αυτός που θα δώσει συμβουλές ούτε είναι ο ρόλος μου, ούτε περιμένουν από εμένα συμβουλές. Ας δούμε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τι έχει να μας πει για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες, για όσα θέλει να κάνει εκείνος, να προτείνει και με βάση αυτά θα κάνουμε την πολιτική αντιπαράθεση» επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης.

Για τον Έβρο

«Υπήρξε επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο θα εκδώσει αναλυτική ανακοίνωση, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η συγκεκριμένη αδειοδότηση ενώ υπήρχε αρνητική γνωμοδότηση, δόθηκε πριν από τις πυρκαγιές στον Έβρο, ωστόσο όπως θα προκύψει και από την ανακοίνωση, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες θα υπάρχει οριζόντια απόφαση συνολικά για την ευρύτερη περιοχή πλήρους αναστολής για τις επενδυτικές δραστηριότητες. Καλό θα είναι να δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση για να μην υπάρχει παρερμηνεία μιας δεδομένης διάταξης ότι περιοχές που υφίστανται φυσικές καταστροφές δεν μπορούν στη συνέχεια να τοποθετηθούν σε αυτές ανεμογεννήτριες. Θα το κάνει σαφές το υπουργείο με μια οριζόντια απόφαση για να μην υπάρχει παρερμηνεία» είπε αναφορικά με  την ανακοίνωση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας σχετικά με την άδεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης για αιολικά εντός της καμένης έκτασης και μέσα στην περιοχή NATURA (Ζώνη Ειδικής Προστασίας, ΖΕΠ) GR1110009 «Νότιο Δασικό Σύμπλεγμα Έβρου».

Για την ακρίβεια

«Το ζήτημα της εισαγόμενης ακρίβειας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί το σύνολο των πολιτών. Ο πληθωρισμός είναι σημαντικά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δύο μονάδες κάτω, και ο πληθωρισμός τροφίμων, που είναι ο πιο κρίσιμος δείκτης για πολλούς μήνες, βαίνει μειούμενος, έχει πέσει κατά 2 μονάδες. Αλλά το γεγονός ότι έχει μειωθεί, δεν σημαίνει ότι δεν είναι υψηλός. Οι τιμές αυξάνονται αλλά με μικρότερο βαθμός» είπε για την ακρίβεια και απαρίθμησε τα μέτρα της κυβέρνησης σε συνδυασμό με τα μέτρα και τους ελέγχους στην αγορά.

«Ο κόσμος κουράστηκε να ακούει λόγια, η κυβέρνηση αυτή μπορεί να μιλά με πράξεις, που πρέπει να τις κάνει περισσότερες» σχολίασε και υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι για τις παραβάσεις θα συνεχιστούν.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ