Τα βασικά σημεία του άρθρου
- Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, καλεί τον κ. Ανδρουλάκη να καταθέσει πρόταση νόμου για αυτό που ο ίδιος βαπτίζει ως «13η σύνταξη» και το κοστολογεί 450 εκατ. ευρώ.
- Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, η 13η σύνταξη κοστίζει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως προκύπτει από τον κρατικό προϋπολογισμό και την έκθεση «ΗΛΙΟΣ».
- Υπογραμμίζει ότι η ενίσχυση των 300 ευρώ που δίνεται κάθε Νοέμβριο από την κυβέρνηση κοστίζει 560 εκατ. ευρώ, καθιστώντας αδύνατη την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
«Δεδομένου του αδιαμφισβήτητου γεγονότος ότι η 13η σύνταξη κοστίζει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως προκύπτει από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και από την έκθεση «ΗΛΙΟΣ», καλούμε τον κ. Ανδρουλάκη να καταθέσει πρόταση νόμου με αυτό που ο ίδιος βαπτίζει ως «13η σύνταξη» και το κοστολογεί 450 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να λάβει και έγγραφη κοστολόγηση από το γενικό λογιστήριο του κράτους» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης,
Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η ενίσχυση των 300 ευρώ που δίνεται κάθε Νοέμβριο από την κυβέρνηση κοστίζει 560 εκατ. ευρώ.
«Αυτός ίσως είναι και ο μόνος τρόπος για να καταλάβουν στο ΠΑΣΟΚ ότι είναι αδύνατον 450 εκατομμύρια να φτάνουν για να δώσουν 13η σύνταξη σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, τη στιγμή μάλιστα που η ενίσχυση των 300 ευρώ που δίνεται κάθε Νοέμβριο από την κυβέρνηση κοστίζει 560 εκατ. ευρώ» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
