ΛΑΕ: Να συνεχίσουμε τον αγώνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Μανώλη Γλέζο

Επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον υπουργό Εσωτερικών και τους επικεφαλής των κομμάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου, με την οποία ζητά να κηρυχθεί αύριο εθνικό πένθος για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου, έστειλε η Πολιτική Γραμματεία της Λαϊκής Ενότητας.

Επιπρόσθετα, καλεί “να δώσουμε όλοι όρκο τιμής ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα του για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών επανορθώσεων και οφειλών προς τη χώρα μας”.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

Αξιότιμες και αξιότιμοι κυρίες και κύριοι

Θέλουμε κατ αρχάς να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας, για την απόφαση της Βουλής και της κυβέρνησης να γίνει η κηδεία του Μανώλη Γλέζου, αυτού του Μεγάλου Έλληνα, του μεγάλου αγωνιστή, πρώην Βουλευτή και Ευρωβουλευτή και συντρόφου μας, Δημοσία Δαπάνη.

Έχουμε τη γνώμη όμως ότι για τον Πρώτο Παρτιζάνο της χώρας μας, για τον Άνθρωπο που 19 ετών κατέβασε τη σβάστικα από την Ακρόπολη μαζί με τον Λάκη Σάντα και συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι τη τελευταία στιγμή για την Ελευθερία, την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Δημοκρατία και τη Διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να τον τιμήσει όπως του αξίζει.

Με δεδομένη τη μεγάλη υγειονομική απειλή που ζούμε, επιβάλλεται ως ελάχιστος φόρος τιμής στον Μανώλη Γλέζο :

Να κηρυχτεί αύριο εθνικό πένθος και να δώσουμε όλοι όρκο τιμής ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα του για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών επανορθώσεων και οφειλών προς τη χώρα μας

Με εκτίμηση

Η Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ