Κουτσούμπας: Οι αλλεπάλληλες εξαγγελίες και ρυθμίσεις της κυβέρνησης θυμίζουν το «μαρτύριο της σταγόνας»

Την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους εκπαιδευτικούς, τους καλλιτέχνες αλλά και τους αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής.

Στην αρχή της ομιλίας του επί της επερώτησης του ΚΚΕ για την φαρμακευτική περίθαλψη, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι το κόμμα «χαιρετίζει και σφίγγει το χέρι σε δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς που αυτές τις μέρες δίνουν ένα μάθημα αξιοπρέπειας και αγώνα με τις δίκαιες διεκδικήσεις τους για ένα σχολείο που θα στηρίζει όλα τα παιδιά».

«Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές λένε όχι στο σχολείο των κοινωνικών φραγμών, των πολλών ταχυτήτων, της υποβάθμισης. Αυτό το σχολείο, αποτέλεσμα μιας διαχρονικής απαξίωσής του από όλες τις κυβερνήσεις, πρέπει να αλλάξει. Ο αγώνας τους αποτελεί συμβολή ακριβώς σε αυτό» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Απήθυνε, επίσης, χαιρετισμό στους σημερινούς και αυριανούς καλλιτέχνες «που για πάνω από 50 μέρες βρίσκονται στους δρόμους με πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις, σε όγκο, παλμό και έμπνευση». «Είμαστε δίπλα τους, όπως είμαστε δίπλα σε όλους όσοι αγωνίζονται για κάτι καλό και ωφέλιμο, για κάτι που θα βοηθήσει να βγει η ζωή του λαού και της νεολαίας από τη λάσπη», υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Χαιρετίζουμε επίσης, και από το βήμα της Βουλής, τους μεγάλους αγώνες της ελληνικής αγροτιάς και τα μπλόκα του αγώνα της, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της» πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε για πλήρη απουσία πραγματικών μέτρων στήριξης στα νοικοκυριά, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες.

«Οι αλλεπάλληλες εξαγγελίες και ρυθμίσεις της κυβέρνησης προεκλογικά, κάτω από την μεγάλη λαϊκή κατακραυγή, περισσότερο θυμίζουν το “μαρτύριο της σταγόνας”. Δεν μπορούν να κρύψουν την πλήρη απουσία πραγματικών μέτρων στήριξης για τα λαϊκά νοικοκυριά, για τις μικροεπιχειρήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, για τους αγρότες που πνίγονται στην ανασφάλεια, εξαιτίας των πολιτικών των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων» τόνισε και κατέληξε λέγοντας τα εξής:

«Μόνη πραγματική ανακούφιση αποτελούν οι προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ και αρνείται να υλοποιήσει η ΝΔ, με τη συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Όπως:

-Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων.

-Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου για χρέη σε εφορία και τράπεζες.

– Άτοκες δόσεις για το υπόλοιπο ποσό, στο ύψος του 5% του μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματος.

-Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα και τους λογαριασμούς ενέργειας.

-Αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

-Απαγόρευση πλειστηριασμών α’ κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων λαϊκών νοικοκυριών, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών, ανέργων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ