Αγγελική Αδαμοπούλου: Μόλις δύο μήνες κράτησε ο «γάμος» με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το «διαζύγιο» με το ΜέΡΑ25 – Ανεξαρτητοποιήθηκε για δεύτερη φορά

Σχεδόν δύο μήνες κράτησε ο «γάμος» της Αγγελικής Αδαμοπούλου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν 20 Δεκεμβρίου 2022 όταν ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόριζε την Αγγελική Αδαμοπούλου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τονίζοντας ότι «συστρατεύεται στην κοινή μας προσπάθεια να φέρουμε μια ώρα αρχύτερα την πολιτική αλλαγή και τη Δικαιοσύνη παντού».

Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αγγελική Αδαμοπούλου

Σήμερα, 17 Φεβρουαρίου 2023 η Αγγελική Αδαμοπούλου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Επί της ουσίας η ιστορία επαναλήφθηκε, καθώς η κα Αδαμοπούλου είχε ανεξαρτητοποιηθεί τον Μάρτιο του 2022 από την ΚΟ του ΜέΡΑ25, αφήνοντας τότε αιχμές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη.

Το ΜέΡΑ 25 μετά την προσχώρησή της στον ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για «προσωπική πολιτική κωλοτούμπα» της πρώην βουλευτού του και είχε πει ότι «συντάσσεται με τον μετρ του είδους και απεμπολεί κι εκείνη το αντιμνημονιακό παρελθόν της».

Σήμερα σε ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η κα Αδαμοπούλου ενημέρωσε ότι «κατόπιν περισυλλογής και αμιγώς προσωπικής συνειδητής απόφασης» αποφάσισε να μην είναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές, ενώ εξήγησε «προς αποφυγή παρερμηνειών» ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφια με καμία παράταξη  δεδομένου ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει στον πολιτικό στίβο στο προσεχές μέλλον.

Γι’ αυτό ενημέρωσε ότι και ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποψηφιότητες βουλευτών στις προσεχείς εκλογές, κοινοποίησε στον Αλέξη Τσίπρα την απόφασή της να μην συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης και επίσης κοινοποίησε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τσούλα και στον Αλέξη Τσίπρα, την απόφαση της αποχώρησής της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκφράζω για άλλη μία φορά τις ευχαριστίες μου στον Αλέξη Τσίπρα για την πρότασή του να προσχωρήσω στην παράταξη της οποίας ηγείται.

Δηλώνω εκ των προτέρων ότι οποιαδήποτε έκκληση να παραδώσω την έδρα μου θα αποβεί άκαρπη. Η έδρα αυτή ανήκει στους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους και σε αυτούς θα την παραδώσω μόλις λήξει η θητεία μου.

Με σαφή πατριωτικό προσανατολισμό για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα, για το κράτος δικαίου, τη Δημοκρατία, την ισότητα και τον ανθρωπισμό, με σημαία μου ότι αυτοσκοπός της πολιτικής και της εκάστοτε παράταξης πρέπει να είναι ο ‘Ανθρωπος και η αξιοπρέπειά του, συνεχίζω τον συλλογικό αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτωχοποίησης των συμπολιτών μου, συρρίκνωσης των δικαιωμάτων τους και εκποίησης των δημοσίων αγαθών. Συνεχίζω επίσης την άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων μου, εντός Βουλής και στους δρόμους όπου κερδίζονται οι αγώνες», τόνισε στην ανάρτησή της η κα Αδαμοπούλου.

Η αποχώρηση με αιχμές από το ΜέΡΑ25

Η κα Αδαμοπούλου είχε αποχωρήσει με αιχμές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, στην επιστολή ανεξαρτητοποίησή της τον Μάρτιο του 2022 τα εξής:

Αγγελική Αδαμοπούλου

«Με μεγάλη μου λύπη και κλιμακούμενη απογοήτευση παρατηρώ ήδη σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 και σταδιακά μέχρι σήμερα, το ΜέΡΑ25 να μεταμορφώνεται εσωτερικά από πολυσυλλεκτική και πολυφωνική συλλογικότητα σε μια κλειστή λέσχη εκλεκτών. Δυστυχώς, η ίδια η ηγεσία του ΜέΡΑ25 και συγκεκριμένα αρεστά της στελέχη επιχειρούν καθημερινά, αυταρχικά κι αυθαίρετα να επιβάλλονται δίχως διάλογο και δίχως διαδικασίες. Δεν επιθυμώ για λόγους ευπρέπειας να επεκταθώ σε συγκεκριμένα περιστατικά και να δώσω τροφή στον διάχυτο μιντιακό κανιβαλισμό της εποχής μας. Πλην όμως, το οφείλω στους συμπολίτες μου να δηλώσω δημοσίως ότι το ΜέΡΑ25 εμφανίζει σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ισότητας, υπευθυνότητας, και διαφάνειας, πλεόνασμα οικογενειοκρατίας και νεποτισμού, πλεόνασμα διακριτικής μεταχείρισης υπέρ συγκεκριμένων βουλευτών και στελεχών και αντιφάσκει εντελώς, τόσο προς τις καταστατικές του αρχές όσο και προς το προσωπικό και πολιτικό μου αξιακό σύστημα. Εν ολίγοις, η αλλοτρίωση του ΜέΡΑ25 στον ίδιο του τον ιδεολογικό και ηθικό πυρήνα και η ιδιοκτησιακή λογική της παραγοντικής του ολιγαρχίας με έχουν αποξενώσει εντελώς από καιρό.

Ως ανεξάρτητη από σήμερα βουλευτής, εύχομαι το ΜέΡΑ25 να βρει την δύναμη, την ειλικρίνεια, και τον τρόπο να επανέλθει στα αγνά και υψηλά ιδανικά που πριν λίγα χρόνια ένωσαν σε μια γροθιά όσες και όσους από εμάς στηρίξαμε άδολα το όραμα για μια πιο δίκαιη Ελλάδα σε έναν πιο δίκαιο κόσμο. Τέλος, διαβεβαιώνω όλους -και ιδίως τους ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο τους- ότι θα συνεχίσω με την ίδια ένταση το κοινοβουλευτικό μου έργο και την πολιτική μου δράση για μια καλύτερη ζωή για τους ανθρώπους της πατρίδας μας».

Η απάντηση Βαρουφάκη

Απαντώντας στα όσα δήλωσε η Αγγελική Αδαμοπούλου όταν ανακοίνωσε την αποχώρησή της, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πει:

“Με λύπη μας ενημερωθήκαμε σήμερα δια του προέδρου της Βουλής ότι η βουλεύτρια Α’ Αθήνας του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου αποχώρησε από την ΚΟ και ανεξαρτητοποιήθηκε. Η Αγγελική Αδαμοπούλου ουδέποτε εξέφρασε την παραμικρή υπόνοια στα όργανα του κόμματος, στην ΠΓ και την ΚΕ, για όσα επικαλείται ως αιτία της αποχώρησης της.

Κατανοούμε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να είναι μέλος του ΜέΡΑ25, ενός κόμματος χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις στην Ολιγαρχία, ενός κόμματος που δεν επιτρέπει τον καριερισμό και τις όποιες ατομικές φιλοδοξίες.

Σε αυτή τη συγκυρία της διάχυτης εκλογολογίας, η σκοπιμότητα αυτής της κίνησης της Αγγελικής Αδαμοπούλου είναι προφανής. Της ευχόμαστε καλή τύχη στο επόμενο κόμμα της” αναφέρει η κοινή ανακοίνωση τους”.

Ποια είναι η Αγγελική Αδαμοπούλου

Αυτοαπασχολούμενη δικηγόρος η Αγγελική Αδαμοπούλου εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής Α’ Αθηνών με το ΜέΡΑ25 το 2019. Παρείχε εθελοντική εργασία στην “ΑΡΣΙΣ”, μη κυβερνητική οργάνωση για την κοινωνική υποστήριξη και προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και των νέων, 2006-2007.

Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε συνεργασία με την UNICEF στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων σχετικών με την προώθηση της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού, ενώ την περίοδο 2007-2008 είχε συμμετοχή σε ημερίδες και δράσεις της πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, ΚΕΛΙΑ, (συνέδρια, συζητήσεις, επισκέψεις σε φυλακές), με την συμμετοχή πρώην κρατουμένων, δικηγόρων, κοινωνικών λειτουργών.

Στις 8 Μαρτίου 2022 με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της, ενώ στις 20 Δεκεμβρίου 2022 προσχώρησε στην Κ.Ο. της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ