Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού στο βρεφοκομείο – Παρέμβαση Πλεύρη

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για τον θάνατο του μόλις 2,5 ετών κοριτσιού στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη, ενώ και ο Θάνος Πλεύρης έκανε παρέμβαση.

Ανείπωτη τραγωδία στη Θεσσαλονίκη – Νεκρό κοριτσάκι 2,5 ετών σε βρεφοκομείο

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα τον θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας και ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση. Στο πλαίσιο της έρευνας που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομιστούν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί, η ιατροδικαστική έκθεση, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν και όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Δείτε το βίντεο από το GrTimes:

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι βρήκαν νεκρό οι εργαζόμενοι του ιδρύματος το πρωί της Παρασκευής (17/2).

Το κοριτσάκι είχε καταγωγή από τη Νιγηρία και πριν από δύο χρόνια με εισαγγελική παρέμβαση απομακρύνθηκε από την οικογένειά του επειδή κρίθηκε «ακατάλληλη». Τραγική ειρωνεία είναι πως σήμερα ή αύριο η μικρούλα θα επέστρεφε στη μητέρα της, ωστόσο δεν πρόλαβε.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών που έκαναν ΚΑΡΠΑ, το 2,5 ετών κοριτσάκι δεν τα κατάφερε.

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τον θάνατο του παιδιού

Οι πληροφορίες από το thesstoday.gr αναφέρουν ότι το κοριτσάκι είχε λοίμωξη του αναπνευστικού. Χθες διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο όπου οι γιατροί χορήγησαν αντιβιοτική αγωγή και ζήτησαν επανεξέταση σε 10 ημέρες, με την πιθανότητα χειρουργικής αντιμετώπισης στις αμυγδαλές (υπερτροφία αμυγδάλων και ρινίτιδες). Επιπλέον συνέστησαν το παιδάκι να παραμείνει στο ίδρυμα μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ