Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για τις αναρτήσεις και τους fake λογαριασμούς στα social media

Πολιτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για τις αναρτήσεις και τους fake λογαριασμούς στα social media.

Αρχικά ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο μηνιαίο report για τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα social media. Συγκεκριμένα, έγραψε ότι «το μηνιαίο report με το οποίο παρακολουθούμε τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα social media περιέχει για το μήνα αυτό και ένα ενδιαφέρον (παραπολιτικό) στοιχείο: συνεχίζεται η μαζική δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο και αφορά φανς τηλεοπτικών σόου που ακολουθούν ταυτόχρονα πολλούς δεξιούς λογαριασμούς».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Βερναρδάκη

Η ΝΔ αντέδρασε άμεσα σε αυτή την ανάρτηση και σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι «μετά την γνωστή απόπειρα χειραγώγησης των ερευνών και τις στημένες δημοσκοπήσεις που κατασκευάζονται στα υπόγεια του Μαξίμου, επιβεβαιώνεται -και μάλιστα αρμοδίως- ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τους λογαριασμούς των πολιτών στα social media».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ ανέφερε ακόμη ότι «το πραγματικά απίστευτο είναι ότι υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης παραδέχεται ότι η Κυβέρνηση κρατά αρχείο, φακελώνοντας τους πολίτες ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Το επόμενο βήμα θα είναι να εκδώσουν και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, με βάση τα posts των πολιτών στο Facebook και το Twitter». Ακολούθως ο υπουργός Επικρατείας απάντησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook στην ανακοίνωση της ΝΔ.

«Η καημένη η ΝΔ, φαντασιώνεται ότι κάποιος την παρακολουθεί» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και προσθέτει «αυτά παθαίνει κανείς όταν στρατολογεί συμβούλους από τα ιδιωτικά κολέγια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση του υπουργού:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.