Κόντρα Γεωργιάδη – Σβέρκου στον “αέρα” για τις παρακολουθήσεις – “Δώστε του ένα τσάι να ηρεμήσει”

Έντονη αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής είχαν ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Νίκο Σβέρκο, με αφορμή το ζήτημα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και τις παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ.

Οι δυο τους ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή “Καλοκαίρι Μαζί” του ΑΝΤ1, όπου κυριάρχησε το θέμα της παρακολούθησης και εάν αυτή ήταν νόμιμη ή όχι. Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ως προς αυτό το ζήτημα ότι “o μόνος αρμόδιος να το κρίνει είναι η δικαιοσύνη… και φυσικά η εξεταστική επιτροπή της Βουλής”.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Άδωνι Γεωργιάδη “γιατί παραιτήθηκε ο κ. Δημητριάδης”, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντάει: “Δεν συνέβη κάτι παράνομο. Παραιτήθηκε διότι κάτι τόσο σοβαρό όσο η απόφαση της ΕΥΠ να παρακολουθεί έναν ευρωβουλευτή δεν οδήγησε σε ενημέρωση των προϊσταμένων του”.

Ο έντονος διάλογος στον τηλεοπτικό “αέρα”

Σβέρκος: Αν είχε ενημερωθεί, θα είχε παραιτηθεί;

Γεωργιάδης: Τι έδειξε αυτή η ιστορία; Ότι εδώ υπήρχε ένα θεσμικό κενό. Αν είχε ενημερωθεί ο κύριος πρωθυπουργός θα είχε κλείσει αυτό το θεσμικό κενό.

Σβέρκος: Πώς, πώς δηλαδή θα είχε κλείσει; Ρουσφέτι θα είχε κάνει;

Γεωργιάδης: Ηρεμήστε κύριε… Μα ρε παιδάκι μου δώστε του ένα τσάι να ηρεμήσει. Εντάξει πρωί πρωί Αυγούστου είναι… Έχεις έρθει εδώ πέρα με τα γκάζια τεντωμένα. Εντάξει θα τον ρίξεις τον Μητσοτάκη. Θα τον φάτε, δεν αντέχετε, θέλετε να του πάρετε την καρέκλα. Να γίνει η Ελλάδα στάχτη και μπούρμπερη για να πάρετε εσείς την εξουσία. Εντάξει, σταμάτα!

Σβέρκος: Είναι κίνδυνος για την δημοκρατία ο κύριος Μητσοτάκης.

Γεωργιάδης: Θέλουν τώρα να φάνε τον Μητσοτάκη και πρωί, μεσημέρι, βράδυ το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης!

Σβέρκος: Είναι ζήτημα δημοκρατίας…

Γεωργιάδης: Σιγά μην σε νοιάζει εσένα η δημοκρατία! Που ήσουνα το 2015 όταν έλεγε ο Καμένος ότι θα κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους; Άσε τώρα… Εσύ κύριε είσαι κομμουνιστής. Εσύ και η δημοκρατία έχετε τόση σχέση, όση έχει το καλοκαίρι με το χιόνι.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ