Η Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ σε άσκηση μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ – ΦΩΤΟ

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις κρατούν ψηλά την σημαία στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτή τη φορά σε άσκηση μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ με την Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ακόμη μία άσκηση στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, αλλά και της εφαρμογής στην πράξη του ενιαίου αμυντικού δόγματος με την Κύπρο.

Αυτή τη φορά μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ, τη στιγμή που η τουρκική διπλωματία επιδίδεται σε λεονταρισμούς.

Πρόκειται για την  Άσκηση με την επωνυμία «ΣΑΛΑΜΙΣ-03/22», που πραγματοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κύπρου και εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας που οριοθετείται από το FIR Λεμεσού, υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κύπρου.

Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ

Σκοπός της Άσκησης ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες Search and Rescue (SAR), η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς και η ενίσχυση και εμβάθυνση του επιπέδου συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων.

Oι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην Άσκηση «ΣΑΛΑΜΙΣ – 03/22» με την Φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΔΡΙΑΣ και η Κυπριακή Δημοκρατία με το Ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης.

Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ