Η «Αστραπή» του Πολεμικού Ναυτικού τράνταξε το Αιγαίο

Η τριήμερη άσκηση με πραγματικά πυρά του Πολεμικού Ναυτικού, με την συμμετοχή μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που τράνταξε το Αιγαίο.

Αποστολή Αίγυπτος: Εντυπωσιακές εικόνες από την κορύφωση της άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 12» – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Καταιγίδα ασκήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων τις τελευταίες ημέρες, με το Πολεμικό Ναυτικό να πραγματοποιεί την άσκηση ΑΣΤΡΑΠΗ.   Από τις 30 Νοεμβρίου ως τις 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 4η ΑΣΤΡΑΠΗ για το 2022 στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Μυρτώου Πελάγους, δυτικών Κυκλάδων και βόρειου Κρητικού πελάγους με τη συμμετοχή μονάδων και μέσων των Διοικήσεων του Αρχηγείου Στόλου, καθώς και Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μεγάλη Άσκηση ΕΕ και ΝΑΤΟ με πυρά διάρκειας 2 μηνών στο Κιλκίς – Εντυπωσιακές εικόνες

Κατά την διάρκεια της Άσκησης εκτελέστηκαν γυμνάσια Πυρών Κυρίου και Δευτερεύοντος Οπλισμού, Αεράμυνας, Ανθυποβρυχιακού και Ηλεκτρονικού Πολέμου, Επικοινωνιών, Διοικητικής Μέριμνας και αντιμετώπισης πολλαπλών απειλών.

ΝΗΡΙΗΣ: Η άσκηση που «έσπασε» τα τουρκικά νταηλίκια στην Μεσόγειο – ΦΩΤΟ

Ειδικότερα, τα εκπαιδευτικά αντικείμενα που πραγματοποιήθηκαν περιελάμβαναν πυρά επιφανείας, βολή τορπίλης γυμνασίων από Υποβρύχιο (Υ/Β) εναντίον Πλοίου, βολή τορπίλης από Ελικόπτερο (Ε/Π) εναντίον Υ/Β, καθώς και επιχειρησιακή αξιοποίηση Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣΜηΕΑ). Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο χειμερινών εκπαιδευτικών πλόων της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), αριθμός Ναυτικών Δοκίμων επέβη σε πλοία της ασκήσεως.

Την Παρασκευή, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ επέβη στη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ όπου ενημερώθηκε και παρακολούθησε την εξέλιξη της άσκησης.

Η εν λόγω Άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

 

 

 


Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ