Έντι Ράμα σε Κυριάκο Μητσοτάκη: Συγγνώμη για τις δηλώσεις περί εξαπάτησης της ΕΕ από την Ελλάδα

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα ζήτησε συγγνώμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του αναφορικά με την Ελλάδα και στις οποίες είχε πει ότι η χώρα μας «εξαπάτησε για να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Έντι Ράμα: «Βολές» εναντίον της Ελλάδας – Την κατηγορεί ότι εξαπάτησε την Ευρώπη

Οι δύο ηγέτες είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο πρωθυπουργικό γραφείο στα Τίρανα στο πλαίσιο της παρουσίας του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αλβανία για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, η οποία διήρκησε περισσότερο από μία ώρα.

Κατά την συνάντησή τους ο Αλβανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για τις  δηλώσεις που μεταδόθηκαν στον ιστότοπο Euractiv. «Συγγνώμη για κάποιες περίεργες δηλώσεις που είδα ότι αποδόθηκαν, δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση φυσικά στην Ελλάδα.  Δεν αντιπροσωπεύουν την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε. Για μένα ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι πολύ σημαντικό πρόσωπο».

Αναφορικά με τη αναβληθείσα επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εδάφη της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, ο Έντι Ράμα είπε «ελπίζω να βρείτε χρόνο να επισκεφθείτε την ελληνική μειονότητα σε επόμενο χρόνο. Υπάρχουν παραδοσιακοί δεσμοί. Όταν τους είπα (σ.σ. στους Έλληνες ομογενείς) τι θέλετε να κάνουμε για εσάς μας είπαν: “αυτό και αυτό ή αλλιώς φέρτε μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη”. Έτσι θα γλιτώσουμε εμείς και χρήματα από τον προϋπολογισμό μας» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά «γιατί να να μην τους δώσουμε και τα δύο».

Από πλευράς του ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα στηρίζει σταθερά την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και σημείωσε πως υπάρχουν ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών. «Έχουμε το ζήτημα της μειονότητας και της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο να υπάρχει πρόοδος και επίλυση του ζητήματος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ