Έντι Ράμα: «Βολές» εναντίον της Ελλάδας – Την κατηγορεί ότι εξαπάτησε την Ευρώπη

«Βολές» εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Έντι Ράμα και όλα αυτά ενόψει της συνάντησής του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Αλβανός Πρωθυπουργός κατηγόρησε σε συνέντευξή του στο Euractiv, την Ελλάδα ότι εξαπάτησε την Ευρώπη για να μπει στο ευρώ.

Ο Έντι Ράμα μίλησε για την ανάγκη να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις και να διασφαλιστεί η αυθεντικότητα της διαδικασίας διεύρυνσης.

«Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η διαδικασία ένταξης είναι μια διαδικασία εξατομικευμένη με βάση την αξία [της κάθε χώρας]. Εμείς οφείλουμε να εκπληρώσουμε συγκεκριμένα κριτήρια, και δεν είναι μια εξέταση όπου μπορείς να «κλέψεις» – ακόμη κι αν οι καθηγητές είναι λίαν διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν. Είναι προς το συμφέρον σου να περάσεις αυτές τις εξετάσεις» τόνισε ο Έντι Ράμα και συμπλήρωσε:

Edie Rama

«Είναι σημαντικό να μην εξαπατήσει όπως κάποιες γειτονικές χώρες έκαναν στο παρελθόν».

Όταν κλήθηκε, δε, να κατονομάσει ποιες χώρες εννοεί, απάντησε ευθέως «την Ελλάδα».

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Αλβανία, αναμενόταν να επισκεφτεί την Βόρειο Ήπειρο και συγκεκριμένα τη Χειμάρρα, τη Λιβαδειά (Φοινίκι) και τη Δερβιτσάνη (Δρόπολη). Ωστόσο, λόγω καιρικών συνθηκών δεν είναι δυνατή η πτήση ελικοπτέρου του Πρωθυπουργού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ