Γιάννης Οικονόμου: Δεν θα πάμε σε lockdown

Η χώρα δεν θα πάει σε lockdown ξεκαθάρισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν ενδέχεται να αποκλειστούν πλήρως οι ανεμβολίαστοι πολίτες από τους εξωτερικούς χώρους εστίασης λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, απάντησε ότι ” αυτή τη στιγμή όλοι εξετάζουν τα δεδομένα και τα ευρήματα που προκύπτουν με βάση την παρατήρηση της μετάλλαξης σε ολόκληρο τον κόσμο” .

” Από εκεί και πέρα η δική μας στρατηγική, εξακολουθεί να παραμένει συγκεκριμένη: η χώρα δεν θα κλείσει. Τα μέτρα που έχουμε λάβει  είναι μέτρα που υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική  προς αυτό  το συγκεκριμένο πλαίσιο. Δεν σκεφτόμαστε μέτρα που μπορούν να φέρουν περιορισμούς στους εμβολιασμένους. Δεν σκεφτόμαστε μέτρα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα συνιστούν μικρό  μεσαίο ή μεγάλο  lockdown. Είμαστε εδώ για να  υποστηρίξουμε αυτήν την στρατηγική  που ταυτόχρονα κρατά την  οικονομία, την  εκπαίδευση και την κοινωνία ανοιχτή .

Και την ίδια στιγμή κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να περιορίσουμε  την διασπορά του ιού, να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη . Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε  την εμβολιαστική κάλυψη . Και φυσικά να ενισχύσουμε το εθνικό σύστημα υγείας  θέτοντας στην υπηρεσία του εθνικού συστήματος υγείας  κάθε διαθέσιμη δύναμη  που  υπάρχει και από τις ιδιωτικές κλινικές , όπως ήδη γίνεται το τελευταίο διάστημα  σε όλη την επικράτεια .Στην αρχή  στην Βόρεια Ελλάδα  αλλά και σε όλη την επικράτεια όπου παρίσταται τέτοια ανάγκη “, συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

 

Γιάννης Οικονόμου-lockdown

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Εν συνεχεία ρωτήθηκε εάν  η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού  από τον Δεκέμβριο  θα είναι για  τους  πολίτες  άνω των 60 ετών  στους 7 μήνες

” Οι συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκονται σε εξέλιξη ” απάντησε.

” Εμείς αυτό που θα κάνουμε  όπως πρωταγωνιστήσαμε και στην  πρώτη φάση,  στην ανάγκη ενιαίας αντιμετώπισης  από  όλη την Ευρώπη με την έκδοση πράσινου ευρωπαϊκού  πιστοποιητικού, προφανώς και θα κοιτάξουμε πώς  θα προσαρμόσουμε και θα συνδυάσουμε  τις ενέργειες μας . Αυτό  που στη συγκεκριμένη στιγμή  έχει γίνει εδώ  είναι ότι για να έχουν τα προνόμια των συγκεκριμένων εμβολιασμένων  το COVID Pass δηλαδή σε ό,τι αφορά  σε μια σειρά από δραστηριότητες μέσα στη χώρα οι συμπολίτες  μας 60 ετών και άνω θα πρέπει να έχουν κάνει και την 3η δόση  από τον χρονικό ορίζοντα και μετά  που προδιαγράψαμε όταν ανακοινώσαμε και το μέτρο “, είπε.

“Οποιαδήποτε αναγκαία προσαρμογή χρειάζεται  με βάση τις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν στην ΕΕ  θα γίνει  έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αντίφαση , καμία  σύγχυση πάνω στο τι ισχύει”, τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ