Βατόπουλος για lockdown: Ποτέ μην λες ποτέ…

Για τη μετάλλαξη Όμικρον αλλά και για ένα ενδεχόμενο lockdown μίλησε μεταξύ άλλων ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ίσως και εκείνου του lockdown, ο καθηγητής Μικροβιολογίας είπε στον ANT1, ότι «ποτέ μη λες ποτέ» και πρόσθεσε τα εξής:

«Είναι κατανοητή και αποδεκτή η θέση της Πολιτείας να θέλει να αποφύγει όσο είναι δυνατόν σκέψεις για περιοριστικά μέτρα που όπως έχουμε καταλάβει, είναι καταστροφικά για την κοινωνία όμως η κατάσταση είναι ρευστή και σε επίπεδο δημόσιας Υγείας όλες οι προοπτικές είναι ανοιχτές».

Ο κ. Βατόπουλος αναφερόμενος στην παραλλαγή Όμικρον, υποστήριξε ότι «είναι εξαιρετικά ρευστή η κατάσταση ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα. Τα πρώτα στοιχεία συνηγορούν πως μπορεί να έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα, όπως οι παραλλαγές Άλφα και Δέλτα. Υπάρχει ο φόβος ότι η παραλλαγή έχει τη δυναμική να διασπαρεί πάρα πολύ γρήγορα».

Σε ερώτηση για το πόσο μας προστατεύουν τα υπάρχοντα εμβόλια από τη νέα παραλλαγή, ο ίδιος απάντησε ότι αυτό θα το διαπιστώσουμε στις μελέτες που θα γίνουν σε εργαστηριακό επίπεδο, αλλά και στην πράξη όταν θα δούμε αν θα νοσήσουν βαριά άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί και κολλήσουν με αυτή την παραλλαγή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ