Γεροβασίλη: Στήθηκε επικοινωνιακό παραμύθι πάνω στο “Plan B” Βαρουφάκη

Για τις δηλώσεις Βαρουφάκη, τα σενάρια πρόωρων εκλογών και το νέο μνημόνιο μίλησε στον Real fm 97,8 και την Κάτια Μακρή η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Σε ερώτηση για τον πρώην υπουργό και τις δηλώσεις ότι επεξεργαζόταν ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε: «Πριν από αυτό να σας κάνω ένα σχόλιο για την εισαγωγή σας. Για το τι έχει επιλέξει ο κύριος Βαρουφάκης, δεν μπορώ να σας απαντήσω. Εκείνο, όμως, που μπορώ να απαντήσω είναι ότι όλη αυτή η συζήτηση ξεκίνησε από ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας το οποίο προσπαθεί να ποινικοποιήσει και να σπρώξει τα πράγματα σε μια άλλη κατεύθυνση: Ότι αυτή η κυβέρνηση επεξεργάστηκε σχέδια Grexit. Και πάνω σε όλο αυτό έχει στηθεί ένα τεράστιο και επικοινωνιακό παραμύθι, το οποίο σε πολλά του σημεία μοιάζει αρκετά».

«Έχει σημασία πώς το διατυπώνουμε. Από εκεί και πέρα, ο πρωθυπουργός της χώρας και η κυβέρνηση, ως όφειλε, την εποχή που τα πράγματα ήταν κρίσιμα πολύ για τη χώρα και που διάφοροι ευρωπαϊκοί κύκλοι φαινόταν να θέλουν να προσπαθήσουν να πετάξουν τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, να οργανώσουν δηλαδή ένα Grexit, όφειλε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας να έχουν ένα σχέδιο απέναντί τους για το τι σημαίνει αυτό και πώς αντιμετωπίζεται, εάν οι άλλοι κάνουν μια τέτοια επιλογή» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και συνέχισε: «Ως αμυντική γραμμή, λοιπόν, ο πρωθυπουργός της χώρας όφειλε να ζητήσει μια τέτοιου τύπου ενημέρωση και σχεδιασμό. Εάν δεν το είχε κάνει, θα ήταν ένας ανεύθυνος πρωθυπουργός. Επομένως, αυτό διατύπωσε και ο ίδιος ο υπουργός και σε τηλεοπτική του εμφάνιση και είναι αυτό το οποίο ήταν και παραμένει ως διατύπωση, για το τι γνώριζε, από πλευράς κυβέρνησης».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η Όλγα Γεροβασίλη εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση. «Το θέμα των εκλογών φυσικά δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση επί αυτού. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να φτάσουμε να ολοκληρωθούν όλα τα βασικά σημεία μιας συμφωνίας χωρίς να αλλάζει η ατζέντα προς αυτή την κατεύθυνση. Από εκεί και πέρα θα ακολουθηθούν και άλλες διαδικασίες που θα κρίνουν αν θα χρειαστούν εκλογές και πότε. Με την έννοια ότι το πρώτο βήμα είναι αυτό και μετά ενδεχομένως να ανοίξουν άλλα ζητήματα μετά την υπογραφή της συμφωνίας» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αναφορικά με την στάση της Αριστερής Πλατφόρμας η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «αυτό που φάνηκε και χθες πραγματικά είναι ότι έχει γίνει μια επιλογή ρήξης από πλευράς της μειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας και μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ και με αυτή την συγκέντρωση και με την ρητορική. Αυτός δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η μειοψηφική άποψη. Θα γίνουν συλλογικές διαδικασίες και θα ζυμωθούν οι απόψεις γιατί τα βιαστικά δεν είναι και πάντα τα καλύτερα».

«Η μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει επιλέξει μία τακτική, μία άποψη της ρήξης. Αυτό φαίνεται μέχρι σήμερα. Δεν μιλάω για πρόσωπα. Μιλάω για δύο σημαντικά στρατηγικές επιλογές. Είναι το εντός και εκτός Ε.Ε. Το σημαντικό δίλημμα εάν η Αριστερά πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση και να ανοίξει και μία συζήτηση για το ποια Ευρώπη παλεύουμε» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους πιστωτές η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι είναι στόχος να ψηφιστεί η νέα συμφωνία μέχρι τις 18 Αυγούστου. «Όλα όσα χρειάστηκε και συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής η ελληνική κυβέρνηση τα έχει υλοποιήσει. Προετοιμασία έχει γίνει. Τα κλιμάκια είναι εδώ. Νομίζω ότι με την καλή διάθεση πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε μία συμφωνία μέχρι τις 15 του μηνός» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και συνέχισε: «Μέσα στον 18 του μηνός να έχουμε μία ψηφισμένη συμφωνία αυτός είναι ο στόχος. Αυτός είναι ο δρόμος που έχουμε συμφωνήσει».

 

Πηγή real.gr 

 

Διαβάστε επίσης:

Λαπαβίτσας: Δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα ρίξουν την κυβέρνηση

Νέα συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ – Κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του κόμματος

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.