Γεροβασίλη: Επικεφαλής εσωκομματικής αντιπολίτευσης εγώ δεν γίνομαι

Την πρώτη της συνέντευξη μετά τις εσωκομματικές αναταράξεις έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη. «Γνωριζόμαστε, είμαι ένας άνθρωπος που όταν πιστεύω κάτι, το υπηρετώ με συνέπεια και χωρίς σκοπιμότητες. Δεν είναι κάτι που μπορεί να με σταματήσει όταν θέλω να επικοινωνήσω τις θέσεις μου. Δεν είμαι εκρηκτική», είπε αρχικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σχολίασε πως δεν το μετάνιωσε.

Ερωτηθείσα για την πρωτοβουλία της υποψηφιότητας της, η Όλγα Γεροβασίλη είπε «Δεν ανέλαβα, μου ανέθεσαν…», ωστόσο έπειτα από σχόλια του πάνελ είπε «δεν μου ανέθεσαν, από μόνη μου το έκανα».

Σχολιάζοντας όσα συνέβησαν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «αυτά που ήθελα να πω, τα είπα στην τοποθέτησή μου από ψυχής. Το είπα καθαρά. Στη συνέχεια η εικόνα που βγήκε προφανώς δεν ήταν μια ευχάριστη στιγμή. Ωστόσο για να είναι χρήσιμος κάποιος θα πρέπει να αντέξει και αυτό, ακόμη και τις “σφαίρες”, εγώ τις άντεξα και τις αντέχω αυτές τις “σφαίρες”».

«Λευκή επιταγή δεν υπάρχει για κανέναν» επεσήμανε.

«Εγώ επικεφαλής εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνομαι. Την άποψη μου θα την λέω πάντα, εντός και εκτός κόμματος. Πρώτα είμαι με την χώρα μου και μετά με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχω υποχρέωση να υπάρχει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση για την χώρα» τόνισε. «Και για το καλό αποτέλεσμα και για το κακό αποτέλεσμα δεν ευθύνεται ποτέ ένας. Κάθε πρόεδρος έχει διακριτό ρόλο» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν αισθάνομαι καθόλου τσαλακωμένη, δεν είναι διαδικασία που μπορούμε να μιλάμε για νικητές και ηττημένους, η πολιτική έχει αντιθέσεις και οπισθοχωρήσεις. Πρέπει να είμαστε χρήσιμοι στην χώρα μας και στον χώρο που θέλει να υπηρετήσει ο καθένας. Αυτό που ήθελα να πω το είπα αναλυτικά και στην τοποθέτηση μου στο Συνέδριο και το είπα από ψυχής, για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση και με τον πολιτικό μας στόχο», συμπλήρωσε η κ. Γεροβασίλη.

Αναφορικά με την παρέμβαση και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι «οι πρώην Πρωθυπουργοί, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας, μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα, τοποθετούνται όπως και όποτε θέλουν. Εγώ δεν θα σχολιάσω τις παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα. Θα κάνει ότι θέλει ο Αλέξης Τσίπρας. Το επέλεξε ο ίδιος άρα σεβαστό».

Ωστόσο, αργότερα, αναφερόμενη στις παραδοχές του Αλέξη Τσίπρα για λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς επί ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλες υποθέσεις, η Όλγα Γεροβασίλη είπε «Ποιος άλλος πρώην Πρωθυπουργός έχει κάνει δημόσια αυτοκριτική, όπως απαιτείται; Όποτε θέλει θα το κάνει. Έχετε ξανακούσει Πρωθυπουργό σε ανοιχτή αυτοκριτική;».

Δείτε βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ