Γεωργούλης: Αντιδράσεις στην Αγιά μετά την καταγγελία – Το αίτημα για αναστολή συνεργασίας και η απάντηση του Δήμου

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και η καταγγελία εναντίον του για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Λάρισα.

Αλέξης Γεωργούλης: Πότε θα φτάσει στην Δικαιοσύνη η υπόθεση – Γιατί ζήτησε ακρόαση από τις βελγικές Αρχές

Η τοπική παράταξη της αντιπολίτευσης «Νέα εποχή» στον Δήμο Αγιάς ζήτησε από τον δήμαρχο να ανασταλεί κάθε σχέση του Δήμου με τον ευρωβουλευτή, ο οποίος είχε χριστεί πρεσβευτής του τουρισμού των παραλιών του Δήμου Αγιάς και υιοθέτησε ένα μονοπάτι.

Η Αντιπολίτευση αναφέρει ότι «μια τέτοια ενέργεια είναι επιβεβλημένη από μέρους του Δήμου τουλάχιστον μέχρι να αποδειχθεί μέσω της Δικαιοσύνης η αθωότητα ή μη του καταγγελλόμενου.

Αλέξης Γεωργούλης: «Εγώ το παιδί μου το ξέρω… Ό,τι γίνει, θα φανεί μετά τις εκλογές» λέει η μητέρα του

Η ανακοίνωση

«Κύριε Δήμαρχε, σεβόμενοι το τεκμήριο αθωότητας και χωρίς καμιά πρόθεση “ανθρωποφαγίας”, σας ζητάμε να ανασταλεί κάθε σχέση του Δήμου Αγιάς με τον καταγγελλόμενο για σεξουαλική παρενόχληση και ξυλοδαρμό ευρωβουλευτή μέχρι χθες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αλέξη Γεωργούλη. Αν χρειαστεί, ας γίνει και σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να αποφασίσει σχετικά.

Πρόσφατα ο Αλέξης Γεωργούλης είχε χριστεί πρεσβευτής του τουρισμού των παραλιών του Δήμου Αγιάς και υιοθέτησε ένα μονοπάτι του δήμου, έπειτα από πρόσκληση δική σας. Επίσης, ο Δήμος μας συνδιοργάνωσε διαδικτυακή συζήτηση μαζί με το Γραφείο του ευρωβουλευτή για τον Βιώσιμο Ορεινό Τουρισμό τον Δεκέμβριο του 2021, καθώς και βόλτες στα μονοπάτια.

Αλέξης Γεωργούλης: Μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τους δικηγόρους του και τον εισαγγελέα

Θεωρούμε ότι μια τέτοια ενέργεια είναι επιβεβλημένη από μέρους του Δήμου μας, τουλάχιστον μέχρι να αποδειχθεί μέσω της Δικαιοσύνης η αθωότητα ή μη του καταγγελλόμενου. Με την κίνησή μας αυτή θα δείξουμε τη μηδενική ανοχή των Αγιωτών σε κάθε χρήση βίας, και ιδιαίτερα στον βιασμό και στη σεξουαλική παρενόχληση. Τουλάχιστον μέχρι να διαπιστωθεί η αθωότητά του (κάτι το οποίο ειλικρινά ελπίζουμε), δεν μπορεί να είναι πρεσβευτής του Δήμου μας.

Αγιά 2019 – Νέα Εποχή».

Η απάντηση του Δήμου Αγιάς

Θέση για το θέμα που ανέκυψε με τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη και τη συνεργασία που είχε μαζί του σε θέματα τουρισμού με αφορμή και σχετικό αίτημα της αντιπολίτευσης για τη διακοπή της συνεργασίας μαζί του πήρε ο Δήμος Αγιάς.

Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνεται μεταξύ άλλων:  «Με τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη είχαμε μία θεσμική συνεργασία σε συγκεκριμένα ζητήματα για την ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής μας. Η συνεργασία αυτή που αφορούσε στην «υιοθέτηση» ενός μονοπατιού, εξελίχθηκε με θεσμικό τρόπο σε όλα τα στάδια και ολοκληρώθηκε το 2022. Οι πρόσφατες καταγγελίες εναντίον του ευρωβουλευτή είναι προφανές ότι δεν μας αφήνουν ασυγκίνητους. Τις καταγγελίες που αφορούν στον ίδιο τον ευρωβουλευτή θα τις ερευνήσουν οι αρμόδιες Αρχές και θα αποφανθούν. Σε ό, τι μας αφορά, έχουμε μηδενική ανοχή σε ζητήματα βίας και σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας. Μέχρι να αποφανθούν οι αρμόδιες αρχές κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης των καταγγελιών είναι εξίσου καταδικαστέα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ