Αλέξης Γεωργούλης: Πότε θα φτάσει στην Δικαιοσύνη η υπόθεση – Γιατί ζήτησε ακρόαση από τις βελγικές Αρχές

Aντιμέτωπος με νέες καταγγελίες φέρεται πως είναι ο Αλέξης Γεωργούλης, έπειτα από την πρώτη επίσημη και επώνυμη καταγγελία από την Ελένη Χρονοπούλου για βιασμό και ξυλοδαρμό, η οποία οδήγησε και στο αίτημα των βελγικών Αρχών για την άρση της ασυλίας του Ευρωβουλευτή.

Υπόθεση Γεωργούλη: Τι λένε ηθοποιοί για την καταγγελία σε βάρος του – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανεξάρτητος πλέον Ευρωβουλευτής, στην αρχή της παρουσίας του στις Βρυξέλλες φέρεται να είχε επιτεθεί λεκτικά σε μία ακόμη γυναίκα, ενώ υπήρχαν «ψίθυροι» στο Ευρωκοινοβούλιο για «κακή συμπεριφορά» ήδη από το 2022, κάτι που ο Αλέξης Γεωργούλης είχε διαψεύσει κατηγορηματικά, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, μία κοπέλα, η οποία εργάστηκε στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη ως ασκούμενη για 6 μήνες, φεύγοντας ενημέρωσε συναδέλφους της ότι έπεσε θύμα κακοποίησης, χωρίς ωστόσο να προχώρησε σε κάποια καταγγελία. Όμως, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τελευταία 24ωρα απευθύνθηκε σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, διερευνώντας την προοπτική να κάνει τώρα επίσημη καταγγελία είτε στην Αθήνα, είτε στο Βέλγιο. Το κορίτσι φέρεται να είναι πολύ προβληματισμένο μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση έπειτα από την δημοσιοποίηση των στοιχείων της δικηγόρου.

Σοφία Μπεκατώρου για την υπόθεση Γεωργούλη: «Τα θύματα φοβούνται – Τιμωρείται το δικαίωμα στην αλήθεια» » – ΒΙΝΤΕΟ

Επιπλέον και ένας άνδρας εργαζόμενος στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη, φέρεται να τον κατήγγειλε για εργασιακό bullying. Αυτή η καταγγελία φέρεται να μην προχώρησε

Πότε θα φτάσει στη βελγική Δικαιοσύνη η υπόθεση

Η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αναμένεται να καθυστερήσει πολύ να φτάσει στα δικαστήρια των Βρυξελλών. Μάλιστα, μπορεί να πάρει μήνες μέχρι να φτάσει στα δικαστήρια, και αν τελικά φτάσει, όπως έλεγαν αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες. Αυτό συμβαίνει, πρώτα απ’ όλα η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να επεξεργαστεί την υπόθεση, καθώς δεν έχει λάβει ακόμη ούτε τη δικογραφία. Οπότε το θέμα στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να συζητηθεί σε πρώτο βαθμό στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής που είναι στις 30 Μαΐου.

Μπιμπίλας για την υπόθεση Γεωργούλη: «Μην κάνετε σαν τους κανίβαλους που βρήκαν κάτι για να το κατασπαράξουν»

Υπάρχουν κάποια διαδικαστικά που θα καθυστερήσουν την εξέλιξη της υπόθεσης, όπως για παράδειγμα θα πρέπει να οριστεί ειδικός σύμβουλος που θα ενημερωθεί για την δικογραφία και αναλόγως θα κάνει την εισήγησή του.

Αλλά ακόμη και τότε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γίνει μια πρώτη συζήτηση και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες, γιατί είναι πολύ πιθανό η Επιτροπή να ζητήσει διευκρινίσεις για σημεία της δικογραφίας όπως συνήθως γίνεται, ή μπορεί επίσης ο κ. Γεωργούλης να δηλώσει κώλυμα και έτσι να αναβληθεί η εξέταση της υπόθεσης.

Με δεδομένο δε ότι η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνεδριάζει μόνο μια φορά το μήνα, κάθε αναβολή ισοδυναμεί με ένα μήνα καθυστέρηση.

Επίσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι αυτό που θα πάρει την τελική απόφαση για την άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη μετά την εισήγηση που θα δεχθεί από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων. Αν ληφθεί υπόψη το γεγονός πως τον Αύγουστο είναι κλειστό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τότε, με κάθε επιφύλαξη, η υπόθεση Γεωργούλη δεν πρόκειται να φτάσει στα βελγικά δικαστήρια πριν από το φθινόπωρο.

Ζήτησε ακρόαση από τις βελγικές Αρχές

Σύμφωνα με το Star, ο Αλέξης Γρωργούλης φέρεται να έχει ζητήσει ακρόαση από τις βελγικές αρχές (εισαγγελία) και πριν αρθεί η ασυλία του. Αυτό εκτιμάται ότι είναι περισσότερο επικοινωνιακό τρικ για να δείξει ότι θέλει να συνεργαστεί και ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Κατά τις ίδιες πληροφορίες ωστόσο, αυτό είναι απίθανο να συμβεί, γιατί και ο Ταραμπέλα το είχε ζητήσει επανειλημμένως και δεν του δώσανε αυτή την ευκαιρία. Το πιο πιθανό είναι ότι θα περιμένουν την άρση.

Τα σενάρια για επίκληση πολιτικής δίωξης

Όσον αφορά την εκτίμηση για το τι θα αντιμετωπίσει ποινικά ο κ. Γεωργούλης και ποια τακτική θα ακολουθήσει, σύμφωνα με το Star, οι κατηγορίες επισείουν ποινή κάθειρξης 10 ετών στο Βέλγιο καθώς πρόκειται για πολύ σοβαρά αδικήματα. Δεν αποκλείεται οι δικηγόροι να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν το επιχείρημα του πολιτικού δόλου, της σκοπιμότητας προκειμένου να μην αρθεί η ασυλία, κατά τις ίδιες πληροφορίες. Αν δεν τα καταφέρουν όμως η διαδικασία θα περάσει στη βελγική Δικαιοσύνη, θα συγκληθεί προδικαστικό συμβούλιο και εκεί θα κληθεί ο ευρωβουλευτής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ