Σοφία Μπεκατώρου για την υπόθεση Γεωργούλη: «Τα θύματα φοβούνται – Τιμωρείται το δικαίωμα στην αλήθεια» » – ΒΙΝΤΕΟ

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου,  με αφορμή την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και την καταγγελία σε βάρος του από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου. 

Η Σοφία Μπεκατώρου ήταν ο πρώτη γυναίκα που μίλησε δημόσια για την κακοποίηση της σπάζοντας τα ταμπού, ενώ ακολούθησαν και άλλα θύματα τον δρόμο της.

Σχολιάζοντας την διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας, η Σοφία Μπεκατώρου τόνισε ότι «είναι τραγικό όταν προχωράμε σε τέτοιες αποκαλύψεις και το απόρρητο καταρρίπτεται», υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι «αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που τα θύματα φοβούνται να μιλήσουν, ακριβώς γιατί το δικαίωμα στην αλήθεια τιμωρείται».

Παράλληλα, ανέφερε ως παράδειγμα τον Νίκο Κακλαμανάκη, ο οποίος μίλησε στην Βουλή για την διαφθορά στον αθλητισμό και το πλήρωσε με δυο αγωγές, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Ολυμπιονίκης.

Σημείωσε ακόμα ότι «πάρα το γεγονός ότι τα τελευταία δυο χρόνια έχει ανοίξει ένας κύκλος συζητήσεων για τέτοια θέματα, επί της ουσίας όλα τα κόμματα δεν έχουν σταθεί με έναν σαφή τρόπο, δηλαδή υπάρχουν κάποιες προγραμματικές δηλώσεις αλλά ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει κάτι».

Επιπλέον, η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε στον ΑΝΤ1 για το προσωπικό κόστος που πλήρωσε αφού μίλησε.

«Πολλοί βιάστηκαν να πουν στην αρχή ότι είχα σκοπιμότητά να εμπλακώ στην διοίκηση της ομοσπονδίας, κάτι που αποδείχθηκε μετά ότι δεν ισχύει» και στη συνέχεια πρόσθεσε «μετά με κατηγόρησαν ότι με ενδιέφερε ο πολιτικός χώρος, ούτε αυτό αποδείχθηκε».

«Όταν βγαίνει ένα θύμα να μιλήσει αντί να ακούσουμε τι έχει να πει ψάχνουμε να βρούμε έναν λόγο να ακυρώσουμε αυτά που βγήκε να πει με τόση δυσκολία», συμπλήρωσε η Σοφία Μπεκατώρου.

«Τα κόμματα πρέπει να αξιοποιήσουν ανθρώπους που ασχολούνται εδώ και χρόνια με θέματα που αφορούν στις γυναίκες, στη βία, στη ΛΟΑΤΚΙ, στην προστασία του Περιβάλλοντος. Δεν γίνεται να επιλέγουμε ανθρώπους για τα κόμματα που θα μας εκπροσωπούν με κριτήριο τη διασημότητα», ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ