Φίλης στον Realfm 97,8: Θα γίνει νέα αφετηρία στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς – Υπάρχει πολιτικό κενό

Ο Νίκος Φίλης μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 μετά την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη για νέες διαγραφές μετά από αυτή του Στέλιου Κούλογλου.

ΣΥΡΙΖΑ – Κοτσακάς για διαγραφές: Η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν δεσμεύεται από τον πρόεδρο του κόμματος

«Εάν δεχθούμε όσα είπε ο κ. Κασσελάκης έθεσα εαυτόν εκτός κόμματος. Στο καταστατικό δεν υπάρχει αυτό. Αν ακολουθήσουμε τη διαδικασία του καταστατικού, κάτι που ζητώ, πρέπει να το συζητήσει η Πολιτική Γραμματεία, η επιτροπή δεοντολογίας και να επανέλθει το αίτημα για επικύρωση στην Κεντρική Επιτροπή. Χρειάζεται πλειοψηφία 2/3 για το αίτημα διαγραφής και επικύρωση από όργανο που συμμετέχει ο εγκαλούμενος» είπε αρχικά ο πρώην υπουργός και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μιλάμε για βαθιά κρίση. Το καταστατικό υπάρχει όχι μόνο για την λειτουργία του κόμματος, αλλά όταν το επικαλείται κανείς είναι για την κρίση» σχολίασε.

«Δεν εξελέγη με λευκή επιταγή, εξελέγη με βάση τις αποφάσεις του συνεδρίου του κόμματος και του καταστατικού. Δεν γίνεται να λαμβάνει αποφάσεις ερήμην του καταστατικού και των αποφάσεων. Δεύτερον, δεν γίνεται να παραμένει πρόεδρος του κόμματος αγνοώντας τις θέσεις του κόμματος και περιφρονώντας τις θέσεις αυτές και υιοθετώντας απόψεις που αφορούν άλλους πολιτικούς κόσμους. Δεν αναφέρομαι στα άρθρα, όταν ήταν θαυμαστής του κ. Μητσοτάκη όπως ομολόγησε ο ίδιος, αυτά όμως τα είπε στον ΣΕΒ. Δικαιούται κάποιος να αλλάζει απόψεις, δεν άλλαξε απόψεις όμως τα είπε και στον ΣΕΒ επαναλαμβάνω, αλλά το βασικό είναι όταν κάποιος αλλάζει απόψεις σαν τα πουκάμισα και διεκδικεί να είναι πρόεδρος σε ένα κόμμα, τότε υπάρχει ηθικό και πολιτικό πρόβλημα.

Απέκρυψε τις θέσεις του ο Στέφανος Κασσελάκης

«Όταν διεκδικείς να γίνεις πρόεδρος πρέπει να λες τι έλεγες, τι αλλάζεις και τι λες σήμερα. Τα έκρυψε. Απέκρυψε τις θέσεις του, που δεν αφορά τη νεανική του ηλικία, αφορά τις απόψεις που έχει τώρα. Αυτό δημιουργεί θέμα εξαπάτησης των ψηφοφόρων που ψήφισαν στην κάλπη» διευκρίνισε.

«Θέλει ο κ. Κασσελάκης να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, δημοκρατικό κόμμα Μπάιντεν. Άλλο το ευρωπαϊκό κομματικό σύστημα και άλλο το αμερικανικό. Δικαίωμά του αλλά δεν είναι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ με βάση αυτά που λέει ο κ. Κασσελάκης. Αν θέλει να είναι αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να λέει αυτά τα πράγματα. Πρέπει να εξηγήσει στο κόμμα τι συμβαίνει… Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί μέσα σε ένα βράδυ να μην είναι κόμμα της Αριστεράς. Θέλει να φτιάξει ένα κεντροδεξιό κόμμα, που θα είναι αρχηγικό και ανοιχτό σε συμφέροντα, στα αμερικανικά κομματικά πρότυπα» σχολίασε ο κ. Φίλης.

«Είμαστε σε μια φάση που φεύγει από την Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό μας διαγράφει επειδή πιστεύει ότι η φυσική μας παρουσία μας τον εμποδίζει να έχει ένα δικό του προσωπικό νέο κόμμα» πρόσθεσε.

«Ο Τσίπρας άνοιξε την πόρτα στον Κασσελάκη. Ο Τσίπρας δεν μίλησε, ενώ θα έπρεπε, όταν χρησιμοποιούσε ο Κασσελάκης το όνομά του για να πει ότι η Έφη Αχτσιόγλου έκανε εκβιασμό στον Τσίπρα. Βρωμιές και συκοφαντίες. Μίλησε μετά την μάχη των εκλογών μέσω των συνεργατών του. Ο Τσίπρας θα μιλήσει όταν κρίνει. Είναι πολιτικό θέμα και μας πονάει όλους αυτή η κατάσταση. Είμαι 64 ετών και από τα 13 μου είμαι οργανωμένος. Το να με διαγράφει ένας άνθρωπος που ήρθε πριν από έναν μήνα, είναι μια αντίφαση που με πονάει. Χωρίς να έχω δώσει δικαίωμα, είπα μια άποψη. Διαγράφεις όποιους έχουν διαφορετικές απόψεις; Τι συνέδριο θα κάνεις;» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Κασσελάκης ξεκίνησε έναν εσωτερικό πόλεμο» υπογράμμισε.

«Με πονάει… Με κατηγορεί μάλιστα στην διαγραφή που twittαρε, από εκεί το είδαμε άλλα ήθη αυτά, ότι είμαι τηλεοπτικός χορηγός του Μητσοτάκη. Οι βρωμιές δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες, να του θυμίσω ότι ο ίδιος καθ’ομολογίαν του ψήφισε Μητσοτάκη το 2015. Έχει δικαίωμα να αλλάξει άποψη, αλλά να μην κατηγορεί εμάς για Μητσοτακικούς, όταν ο ίδιος καθ’ομολογίαν του ήταν ψηφοφόρος του Μητσοτάκη εσωκομματικά» επεσήμανε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα προεξαγγέλλω ίδρυση πολιτικού κόμματος, είναι συλλογική προσπάθεια. Δεν θα γίνουμε μέλη ενός εμφυλίου, θα γίνει ένα νέο διάβημα, νέα αφετηρία στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς. Αυτό θέλουμε διότι υπάρχει πολιτικό κενό. Το κόμμα Κασσελάκη μετατοπίζεται προς τα δεξιά και φεύγει από την ιστορικότητα του τίτλου του ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε για την δημιουργία νέου κόμματος, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη η ευθύνη για την διατήρηση του χώρου της αριστεράς.

«Πώς βρέθηκε με αυτές τις απόψεις και αυτή την προϊστορία; Κοιτάω το περιβάλλον του Κασσελάκη, σταματώ εδώ. Δεν είναι μόνο πρόσωπα που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν στον ΣΥΡΙΖΑ και την φυσιογνωμία του κόμματος με τις γνωστές συμπεριφορές και αναφέρομαι στον κ. Πολάκη, αλλά και πρόσωπα με δεσμούς με εξωπολιτικούς παράγοντες» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ