Φίλης για Κασσελάκη: Υπάρχει αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες

Νέες δηλώσεις έκανε μετά τη διαγραφή του ο Νίκος Φίλης, εξαπολύοντας «πυρά» εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ μίλησε για «αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες».

ΣΥΡΙΖΑ: «Κεραυνοί» εναντίον Κασσελάκη μετά τη διαγραφή Βίτσα, Σκουρλέτη, Φίλη – Η επόμενη ημέρα

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη «η επιλογή (σ.σ. του Στέφανου Κασσελάκη) δεν είναι να διαγράφει κόσμο και μάλιστα αυτούς που δημιούργησαν την προοπτική της αριστερής διακυβέρνησης». Τόνισε, επίσης, ότι «αν κάποιοι υπονόμευαν τον Τσίπρα τα τελευταία 5 χρόνια, αυτοί δεν ήμασταν εμείς».

«Δεν είναι μόνος του ο Κασσελάκης. Τον αντιμετωπίζω σαν ένα πρόσωπο που εξελέγη πρόεδρος, όχι σαν ένα πρόσωπο που εκλέχτηκε για να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο κόμμα μας δεν διαγράφουμε τις διαφορετικές απόψεις. Έχουμε ένα Συνέδριο μπροστά μας το οποίο από ότι φαίνεται θα γίνει χωρίς τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικές απόψεις, αφού τους διασύρει και τους διαγράφει. Υπάρχει αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες. Υπάρχει θέμα αξιοπιστίας. Θεμιτό να αλλάξει, αλλά όχι να γίνει αρχηγός κρύβοντας τις παλαιότερες θέσεις του», σημείωσε στο OPEN το ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι «είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Την ιδιότητά μου αυτή δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο κ. Κασσελάκης. Υπάρχουν διαδικασίες και καταστατικό».

«Αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν έναν εκφυλισμό και μια γελοιοποίηση του κόμματος. Ακούω από πολλούς ότι ντρέπονται να πουν για τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, ο οποίος μίλησε για «ένα κόμμα που προσέφερε και μπορεί να προσφέρει και το οποίο οδηγείται σε εκφυλισμό και διάλυση. Είναι λυπηρό ότι αυτόν τον ρόλο τον έχει αναλάβει ο κ. Κασσελάκης, ένα πρόσωπο άγνωστο».

Ως προς τις διαγραφές ο Νίκος Φίλης σημείωσε: «Θα πρέπει να σέβεται το καταστατικό. Το να “απολύει”, να διαγράφει από την Αμερική μέσω Twitter δεν είναι λειτουργία κόμματος. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε φτιάξει προσωπικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης όχι». Εκτίμησε, μάλιστα, ότι θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ