ΣΥΡΙΖΑ: «Κεραυνοί» εναντίον Κασσελάκη μετά τη διαγραφή Βίτσα, Σκουρλέτη, Φίλη – Η επόμενη ημέρα

“Κεραυνοί” εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη μετά την κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει την πόρτα της εξόδου στους Δημήτρη Βίτσα, Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Φίλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε οριακό σημείο με πολλούς να θεωρούν θέμα χρόνου τη διάλυση. Χθες ήταν μια… γεμάτη πολιτικά ημέρα για την Κουμουνδούρου καθώς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του κόμματος ο Στέλιος Κούλογλου με μια επιστολή γεμάτη αιχμές για την ηγεσία, ενώ ο Νίκος Φίλης είπε ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας. Ο Δημήτρης Βίτσας με τη σειρά του είπε στον ΣΚΑΙ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή του ενώ πρότεινε το πιθανό όνομα ενός νέου φορέα να είναι Ανανεωτική Οικολογική και Ριζοσπαστική Αριστερά, ανάβοντας “φωτιές”. Πίσω από τη δήλωση αυτή, στην Κουμουνδούρου “είδαν” σχέδιο δημιουργίας ενός νέου κόμματος από όσους αντιπολιτεύονται εσωτερικά τον Στέφανο Κασσελάκη.

O Κασσελάκης διαγράφει Βίτσα, Σκουρλέτη, Φίλη – «Επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Κασσελάκης με Tweet που έκανε από τις ΗΠΑ, όπου ακόμα βρίσκεται ουσιαστικά ανακοίνωσε πως προχωρά στην διαγραφή των τριών κορυφαίων στελεχών και πρώην υπουργών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες αμφισβητούσαν ανοιχτά τις επιλογές του ίδιου θέτοντας ακόμη και θέμα ηγεσίας.

Όπως και στην περίπτωση του κ. Τζουμάκα ο κ. Κασσελάκης χρησιμοποίησε στην ανάρτησή του τις φράσεις «επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» και «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Σε τροχιά διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ και στο βάθος νέο κόμμα

«Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή. Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους», ανέφερε στο Τwiter o Στέφανος Κασσελάκης.

Κι έπειτα συμπλήρωσε: «Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.

Το κείμενο της «Ομπρέλας» πριν από την καταιγίδα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα μπορέσουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά στο ίδιο κόμμα»

Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ

Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη.
Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση:
Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας.»

Δείτε την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Βίτσας: «Μην δίνετε σημασία, δεν αξίζει τον κόπο»

Tην δική του απάντηση έδωσε μέσω Facebook ο Δημήτρης Βίτσας έπειτα από την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη στο Twitter στην οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως δείχνει την πόρτα της εξόδου σε εκείνον, τον Πάνο Σκούρλετη και τον Νίκο Φίλη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βίτσας με ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε το Tweet που έκανε από τις ΗΠΑ ο κ. Κασσελάκης  στο οποίο αναφέρει πως προχωρά στην διαγραφή των τριών κορυφαίων στελεχών και πρώην υπουργών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μην δίνετε σημασία,δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…», έγραψε συγκεκριμένα.

E

 

Επιπρόσθετα, ο κ. Βίτσας σχολίασε τις πρόσφατες εξελίξεις στο kontra και τόνισε μεταξύ άλλων πως θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αριστεράς ζητώντας «να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για όλα αυτά που παλεύει η Αριστερά».
Παράλληλα ο ίδιος σημείωσε ότι είναι από 17 ετών στην Αριστερά σε αντίθεση με την νέα ηγεσία κι αναφερόμενος στον κ. Κασσελάκη σχολίασε: «Μικρός είναι, θα μάθει».

Δεν έχω διάθεση να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ – Λέω «ναι» στο να μιλήσει ο Τσίπρας

Ο κ. Βίτσας μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 και είπε ότι «δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, «ο Κασσελάκης μου έχει πει ότι είναι πιο Αριστερός από εμένα και του είχα πει μακάρι». Ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι «μπορώ να συνυπάρξω με τον Κασσελάκη αλλά με δίκαιους όρους και όχι με τη δαμόκλειο σπάθη της διαγραφής πάνω από το κεφάλι μου».

Στην ερώτηση αν είχαν γίνει αντιληπτές στον ΣΥΡΙΖΑ οι θέσεις Κασσελάκη που αποκαλύφθηκαν από το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ, ο κ. Βίτσας απάντησε ότι «αρκετοί σε δηλώσεις μας το εντοπίζαμε το θέμα, δεν φαίνεται, όμως, ότι για 70.000 συντρόφους αυτό είχε σημασία».

«Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει πρόεδρος κάποιος που στην ουσία έχει μόλις γίνει μέλος του κόμματος» σχολίασε δηκτικά ο κ. Βίτσας παραθέτοντας ότι «για να γίνει κάποιο μέλος της επιτροπής δεοντολογίας πρέπει να είναι 5 χρόνια μέλος του κόμματος αλλά χρειάζεται μηδέν χρόνο για να γίνει πρόεδρος και 2 ευρώ για να γίνει μέλος και να ψηφίσει».

Όσον αφορά στις αιχμές που άφησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον ίδιο στην ανάρτηση διαγραφής, ο κ. Βίτσας σχολίασε με νόημα «αυτά είναι βαριές κουβέντες που λέγονται…»

Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι «έχουμε έχουμε μπροστά μας καταστατικές διαδικασίες» και ότι «εγώ με τον Τσίπρα και κάποιους άλλους στήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και κερδίσαμε τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση. Δεν ζητήσαμε ποτέ αξιώματα».

Ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «Λέω ναι στο να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας αλλά σέβομαι και την επιλογή του».

Σε ερώτηση για την «Ανανεωτική Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά», ο κ. Βίτσας απάντησε πως «δεν έχουμε καμία διάθεση να φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που είπα είναι ότι ένα κόμμα ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά».

Σκουρλέτης: «Ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα»

Άμεση ήταν η απάντηση και που έδωσε ο Πάνος Σκουρλέτης έπειτα από την ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη στο Twitter.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Kontra ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε: «Λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από γελοιοποίηση», ενώ έκανε λόγο για «διαδικασίες προβλεπόμενες στο Καταστατικό», αναφορικά με την παραπομπή του στα αρμόδια όρηανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φαντάζομαι ότι αυτή είναι μία πρόταση προς την επιτροπή δεοντολογίας, που έχει δικαίωμα ο πρόεδρος να κάνει. Αλλά, να σου πω την αλήθεια παρακολουθώντας τη σημερινή αντίδραση, αλλά και την τοποθέτηση το τελευταίο διάστημα, ειλικρινά λυπάμαι. Λυπάμαι, γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται και φοβάμαι ότι τελικά κινδυνεύει από την απαξίωση και τη γελοιοποίηση», είπε χαρακτηριστικά.

Και έπειτα πρόσθεσε: «Ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα. Απορώ τι άποψη έχει ο κ. Κασσελάκης για τα τελευταία πέντε χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μόλις ένα μήνα μέλος του κόμματος. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί».

Τζάκρη και Αυγέρη είχαν σχέδιο ρήξης – «Δεν θα απαντήσω σε γελοιότητες» απάντησε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Σκουρλέτης λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του από τον Στέφανο Κασσελάκη κατηγόρησε την κυρία Δώρα Αυγέρη και την κυρία Θεοδώρα Τζάκρη ότι είχαν σχέδιο ρήξης.

«Κάποιοι δούλεψαν υπόγεια, με στημένο μηχανισμό για να μας αποδομήσουν. Πρόκειται για παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα» είπε ο κ. Σκουρλέτης στον ΑΝΤ1 αναφερόμενος στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστήριξε, «εκτός από τον Τσίπρα, οφείλουν να μιλήσουν Γεροβασίλη και Παππάς».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είναι κατάντια το ότι ο Κασσελάκης πήρε το κόμμα» και υπογράμμισε ότι «υπάρχουν ευθύνες στο καταστατικό του κόμματος για την προεδρία Κασσελάκη». Χαρακτήρισε «τρύπα» στο καταστατικό την εκλογή προέδρου χωρίς προϋπηρεσία στο κόμμα.

«Φυτευτό δεν τον είπαμε εμείς. Εκείνος είπε ότι τον φύτεψε ο Αλέξης Τσίπρας», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Η απάντηση Αυγέρη στον Σκουρλέτη

«Δεν θα απαντήσω στις γελοιότητες του Πάνου Σκουρλέτη» τόνισε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Μέχρι χθες το βράδυ ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με μια εξάντληση υπομονής και ανοχής από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να θυμίσω ότι υπήρχαν συναντήσεις με τους συντρόφους. Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Νίκο Φίλη στο γραφείο του στη Βουλή. Ήταν από τις πρώτες συναντήσεις που έκανε. Προσπάθησε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και κυρίως να δοθεί το νεύμα και στους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην προοδευτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ότι ακριβώς γίνεται αυτό το πράγμα. Δυστυχώς όμως, απ ό, τι φαίνεται, εδώ δεν έχουμε μόνο μια έλλειψη σεβασμού προς το εκλογικό αποτέλεσμα, τις διαδικασίες και την ίδια τη διαδικασία, έτσι όπως αυτή προβλέπεται από το καταστατικό, δηλαδή εκλογή από τη βάση. Αλλά να μου επιτρέψετε να πω ότι έχουμε και μια έλλειψη σεβασμού και προς το πρόσωπο του Προέδρου αλλά και των υπολοίπων μελών του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε η κυρία Αυγέρη και πρόσθεσε:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ηγεσία. Μπορεί σε κάποιους να αρέσει, μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει, γιατί αυτό δεν είναι συμβατό με αυτό που είχαν στο μυαλό τους. Αλλά αυτή είναι η απόφαση. Ας αφήσουμε τα πράγματα και την ίδια τη ζωή να αποδείξει ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει πολιτική; Μέχρι στιγμής όλοι όσοι καμώνονται ότι τους ενδιαφέρει η πολιτική, δεν επέτρεψαν ούτε να διατυπωθεί η πολιτική πρόταση και το σχέδιο, ούτε πολύ περισσότερο να έχουμε εφαρμογή της πολιτικής στην πράξη και στο πεδίο».

Φίλης για Κασσελάκη: Υπάρχει αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη «η επιλογή (σ.σ. του Στέφανου Κασσελάκη) δεν είναι να διαγράφει κόσμο και μάλιστα αυτούς που δημιούργησαν την προοπτική της αριστερής διακυβέρνησης». Τόνισε, επίσης, ότι «αν κάποιοι υπονόμευαν τον Τσίπρα τα τελευταία 5 χρόνια, αυτοί δεν ήμασταν εμείς».

«Δεν είναι μόνος του ο Κασσελάκης. Τον αντιμετωπίζω σαν ένα πρόσωπο που εξελέγη πρόεδρος, όχι σαν ένα πρόσωπο που εκλέχτηκε για να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο κόμμα μας δεν διαγράφουμε τις διαφορετικές απόψεις. Έχουμε ένα Συνέδριο μπροστά μας το οποίο από ότι φαίνεται θα γίνει χωρίς τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικές απόψεις, αφού τους διασύρει και τους διαγράφει. Υπάρχει αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες. Υπάρχει θέμα αξιοπιστίας. Θεμιτό να αλλάξει, αλλά όχι να γίνει αρχηγός κρύβοντας τις παλαιότερες θέσεις του», σημείωσε στο OPEN το ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι «είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑΤην ιδιότητά μου αυτή δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο κ. Κασσελάκης. Υπάρχουν διαδικασίες και καταστατικό».

«Αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν έναν εκφυλισμό και μια γελοιοποίηση του κόμματος. Ακούω από πολλούς ότι ντρέπονται να πουν για τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, ο οποίος μίλησε για «ένα κόμμα που προσέφερε και μπορεί να προσφέρει και το οποίο οδηγείται σε εκφυλισμό και διάλυση. Είναι λυπηρό ότι αυτόν τον ρόλο τον έχει αναλάβει ο κ. Κασσελάκης, ένα πρόσωπο άγνωστο».

Ως προς τις διαγραφές ο Νίκος Φίλης σημείωσε: «Θα πρέπει να σέβεται το καταστατικόΤο να “απολύει”, να διαγράφει από την Αμερική μέσω Twitter δεν είναι λειτουργία κόμματος. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε φτιάξει προσωπικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης όχι». Εκτίμησε, μάλιστα, ότι θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Μπαλτάς: «Περιμένω και εγώ τη διαγραφή μου»

Ο Αριστείδης Μπαλτάς σχολίασε και αυτός με τη σειρά του τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και αργά το βράδυ της Δευτέρας είπε στο kontra πως «έχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα» και ότι «περιμένω και εγώ τη διαγραφή μου».

Πυρά κατά Κασσελάκη από Καββαδία, Κυρίτση, Κατσαρό

Για τις εξελίξεις στο κόμμα τοποθετήθηκαν στα social media οι Αννέτα Καββαδία, ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Τάκης Κατσαρός.

Από την πλευρά της η Αννέτα Καββαδία ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την ανάρτηση του κ. Κασσελάκη στο Twitter: «Δεν είσαι CEO σε πολυεθνική, κάπως λάθος στα είπανε».

«Θα πω τη γνώμη μου στην ΚΕ, αλλά πιστεύω ότι η βιαστική κίνηση πρόεδρου να διαγράψει την ιστορική ηγεσία από ΝΥ έγινε για μπαχαλοποίηση ώστε να μην γίνει καν ΚΕ», σημείωσε ο Γιώργος Κυρίτσης.

«Αυτά τα l’ etat c’ est moi (σ.σ. το κράτος είμαι εγώ») δεν πρόκειται να περάσουν από τα αρμόδια όργανα, θα γίνει καταγέλαστος ο πρόεδρος» είχε σχολιάσει νωρίτερα ο Γιώργος Κυρίτσης.

«Το ανέκδοτο της πενταετίας: Κασσελάκης “διαγράφει” από την Αριστερά Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα» έγραψε ο στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη, ο Τάκης Κατσαρός.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά Κασσελάκη: Άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες τέτοιου είδους πρακτικές

Την έντονη αντίδραση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε το Tweet του Στέφανου Κασσελάκη στο οποίο ο πρόεδρος του κόμματος δείχνει την πόρτα της εξόδου στους Βίτσα, Σκούρλετη και Φίλη.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση τους στο Facebook κάνουν λόγο για αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες πρακτικές, ενώ την ίδια στιγμή απαιτούν την άμεση σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος με σκοπό την ανάκληση της απόφασης αυτής.

Αναλυτικά η ανάρτηση

Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έθεσε εκτός κόμματος τρία κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς το ποσοστό το οποίο έλαβε στις εσωκομματικές εκλογές, του δίνει την δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού.

Τέτοιου είδους πρακτικές είναι άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες, καθώς δημιουργούν ένα status quo, όπου ο θεσμός του προέδρου υπερβαίνει κάθε δημοκρατική λειτουργία που το Κόμμα μας ασπαζόταν ιστορικά αλλά και αγωνιζόταν κοινωνικά.

Απαιτούμε την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας με σκοπό την ανάκληση των διαγραφών αυτών.

Μαντζουράνης: Η παρέμβαση Κασσελάκη για Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη δεν σημαίνει διαγραφή

Το γεγονός πως η παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη για τους Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη δεν σημαίνει διαγραφή επεσήμανε ο Γιάννης Ματζουράνης, ο οποίος σημείωσε πως τη σχετική απόφαση θα την πάρει το πειθαρχικό συμβούλιο.

Ο κ. Μαντζουράνης μίλησε στο Kontra μετά το Tweet του κ. Κασσελάκη στο οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πόρτα της εξόδου στα τρία κορυφαία στελέχη του κόμματος.

«Ο οποιοσδήποτε πρόεδρος μπορεί με δηλώσεις του να προβαίνει σε καταδικαστικές η εγκωμιαστικές δηλώσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων και στη συνέχεια σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη για τους Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη δεν σημαίνει διαγραφή γιατί όπως είπε τη σχετική απόφαση θα την πάρει το πειθαρχικό συμβούλιο.

«Είναι πολιτική καταδίκη των τηλεοπτικών εμφανίσεων των 3 στελεχών» σημείωσε ακόμη το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα δυσάρεστη την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Από την πρώτη ημέρα δέχεται ανελέητο πόλεμο»

Στην συνέχεια ο κ. Ματζουράνης μιλώντας για τον νέο πρόεδρο του κόμματος σχολίασε: «Από την πρώτη μέρα δέχεται έναν ανελέητο πόλεμο από στελέχη που δεν τους άρεσαν τα αποτελέσματα. Δεν του δόθηκε καμιά περίοδος χάριτος».

Τέλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στα εσωκομματικά αλλά και σχολιάζοντας την επόμενη ημέρα μετά την Κεντρική Επιτροπή και το συνέδριο ο ίδιος είπε ότι έπειτα από τη διαίρεση θα πρέπει να υπάρξει πρόσθεση ή πολλαπλασιασμός.

Πολάκης: «Προχωράμε πρόεδρε…»

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης έσπευσε να επικροτήσει την κίνηση αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει: «προχωράμε προεδρε, και θα αντέξουμε και θα (ξανά) νικήσουμε!»

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες»

Το γεγονός ότι θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες επισημαίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από το Tweet που έκανε από τις ΗΠΑ ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω του οποίου ουσιαστικά δείχνει την πόρτα της εξόδου στους Δημήτρη Βίτσα, Πάνο Σκούρλετη και Νίκο Φίλη.

«Ο Πρόεδρος χρησιμοποίησε την γνωστή έκφραση και από τούδε και στο εξής θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες», αναφέρουν συγκεκριμένα πηγές του κόμματος.

Yπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης με Tweet που έκανε από τις ΗΠΑ ανακοίνωσε πως προχωρά στην διαγραφή των τριών κορυφαίων στελεχών και πρώην υπουργών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες αμφισβητούσαν ανοιχτά τις επιλογές του ίδιου θέτοντας ακόμη και θέμα ηγεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως και στην περίπτωση του κ. Τζουμάκα ο κ. Κασσελάκης χρησιμοποίησε στην ανάρτησή του τις φράσεις «επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» και «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Η παραίτηση Κούλογλου

Ο Στέλιος Κούλογλου ανακοίνωσε την αποχώρησή του με ανοιχτή επιστολή προς τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο ευρωβουλευτής άφησε “καρφιά” για την ηγεσία Κασσελάκη και για την πολιτική γραμμή που ακολουθείται.  Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η «κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα στερείται σοβαρότητας την ίδια στιγμή που επιχειρείται μια βίαιη ανατροπή τής μέχρι τώρα πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά».

Ο Στέλιος Κούλογλου κάνει λόγο για έλλειψη σοβαρής αντιπολίτευσης που κρατά στάσιμο τον ΣΥΡΙΖΑ και μιλά για προγραμματικές θέσεις που έχουν διατυπωθεί από μέρους του Στέφανου Κασσελάκη που είναι στον αντίποδα όσων υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κλίμα είναι αφόρητο και επειδή δεν μπορώ να υποστηρίξω πολιτικές, με τις οποίες δεν συμφωνώ, σας ανακοινώνω την αποχώρηση μου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Εννοείται ότι παραμένω στην πολιτική ομάδα της Αριστεράς (Left) και ότι θα συνεργαστώ με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε θέμα που αφορά την ειρήνη, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη στην Ελλάδα και την Ευρώπη» καταλήγει η επιστολή του.

Να παραδώσει την έδρα

Στην συνέχεια, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησαν «να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε» ο κ. Κούλογλου, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Είπε ότι δεν θα παραδώσει την έδρα, και ότι δεν είναι σε επαφή με άλλο κόμμα.  Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές, «αν υπάρξει παράταξη που τον εκφράζει».

Οι ίδιες πηγές ΣΥΡΙΖΑ «υπενθύμισαν» στη συνέχεια ότι ο Στέλιος Κούλογλου «έχει παρελθόν δημόσιων αμφισβητήσεων σε κρίσιμες στιγμές, επιζήμιων για το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, καθώς άλλαζαν την πολιτική ατζέντα εις βάρος του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ