Βίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη χειρότερη στιγμή του – Δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα

Για την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα μίλησε ο Δημήτρης Βίτσας. Όπως είπε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΙ, «είμαστε στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που δημιουργήθηκε το κόμμα» και πρόσθεσε πως «είναι ώρα αποφάσεων».

«Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, το ένα είναι να φεύγει ο καθένας κατά μόνας, το δεύτερο είναι να υπάρχει μία συνεννόηση και οι βουλευτές να αρχίσουν να φεύγουν ομαδικά, ωστόσο διασπάσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίου δεν έχουν συμβεί», είπε ο κ. Βίτσας.

Όπως εκτίμησε «υπάρχει ένα 45% όσων ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 60-70.000, που δεν θα ακολουθήσουν, θα είναι δύσκολα πράγματα».

Σχετικά με το συνέδριο δήλωσε: «Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε. Ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Τεμπονέρας είχαν δίκιο, ότι έπρεπε να γίνει πρώτα το συνέδριο, μετά η εκλογή προέδρου κλπ, για να έχουμε τελειώσει μέχρι τέλος του χρόνου και μετά να ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα της κοινωνίας. Εμείς θα το «τραβήξουμε»  μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου. Μετά από τρεις μήνες θα έχουμε ξανά εκλογές, ευρωεκλογές και εμείς θα ασχολούμαστε με τα δικά μας».

«Δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα»

«Δεν μπορώ να είμαι ούτε με ίσες αποστάσεις, ούτε να διαλέγω στρατόπεδα, πρέπει να ακολουθηθεί το καταστατικό, επομένως δεν ξέρουμε αν θα διαγραφεί ακόμα ο κ. Τζουμάκας» τόνισε ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε:

«Δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα»

«Ειδικά για τον Τζουμάκα αυτή την απόφαση στην πρώτη συνεδρίαση τη Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να την ψηφίσει πάνω από το 70%, δηλαδή 210 άνθρωποι. Βλέπω ότι δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα», πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ