Έβγαλαν… νύχια οι «Τίγρεις του ΝΑΤΟ» στον Άραξο – Εντυπωσιακές εικόνες – ΒΙΝΤΕΟ

Εντυπωσιακό Air Show στην 116 Πτέρυγα Μάχης, στον Άραξο, από τους κορυφαίους «Τίγρεις» του ΝΑΤΟ.

του Χρήστου Μαζανίτη

Οι μοίρες με έμβλημα την «Τίγρη» από 12 πολεμικές αεροπορίες του ΝΑΤΟ δίνουν ραντεβού στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο. Πάνω από 60 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Αράξου όπου από τις εννέα έως τις 20 Μαΐου βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση “Tiger Meet 22”.

Το enikos.gr βρέθηκε στην 116 πτέρυγα μάχης την Κυριακή, όπου πραγματοποιήθηκε μια εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη.

Εκατοντάδες θεατές κάθε ηλικίας πλημμύρισαν τις εγκαταστάσεις του Αράξου για να παρακολουθήσουν από κοντά τις «Τίγρεις του ΝΑΤΟ» να βγάζουν νύχια στους αχαϊκούς αιθέρες.

Το Air Show ξεκίνησε η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «Δαίδαλος» με ένα Τ6 εκπαιδευτικό αεροσκάφος τον Ικάρων, το οποίο αποτελεί τον πυλώνα εκπαίδευσης των νέων υποσμηναγών. Ακολούθησε η Τσεχία με ένα ελικόπτερο ένα Mi-24 για να συνεχίσει η τίγρης του Βελγίου με το εντυπωσιακά βαμμένο F-16.

Το δικινητήριο μαχητικό F-18 hornet της ισπανικής πολεμικής αεροπορίας έσκισε τον ουρανό αφήνοντας άφωνους τους θεατές. Ακολούθησε το ζεύγος αεροπορικών επιδείξεων Ραφάλ από την Γαλλία.

Όμως η μεγάλη έκπληξη ήταν το Spitfire, το ανακατασκευασμένο μαχητικό του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου το οποίο από τον περασμένο Νοέμβριο πέτα από Έλληνες πιλότους. Μαζί με το F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ απέσπασε τα χειροκροτήματα των εκατοντάδων θεατών, με την επίδειξη να κλείνει με την ταυτόχρονη πτήση του F-16 πλάι με το Spitfire, σφραγίζοντας με τον ποιον εμφατικό τρόπο την ένωση του αεροπορικού παρελθόντος με το παρόν της πολεμικής μας αεροπορίας.

Σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας επιχειρησιακή εκπαίδευση υπό το πνεύμα «Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις» βελτιώνοντας τις δεξιότητες και τη συνεργασία των μελών στη διεξαγωγή σύνθετων επιχειρήσεων.

Σήμερα, Δευτέρα, το «παρών» στην ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών DV-DAY αναμένεται να δώσουν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ