Ευάγγελος Αποστολάκης: Στη ΔΕΘ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος πρόκειται να παρακολουθήσει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το enikos.gr, ο Ευάγγελος Αποστολάκης έφτασε πριν από λίγο στο Συνεδριακό κέντρο ″Ιωάννης Bελλίδης″ ώστε να παρακολουθήσει την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγη ώρα.

Ευάγγελος Αποστολάκης ΔΕΘ

Ευάγγελος Αποστολάκης ΔΕΘ

Ευάγγελος Αποστολάκης ΔΕΘ

Ευάγγελος Αποστολάκης ΔΕΘ

Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ: Καταφθάνουν στο Βελλίδειο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” καταφθάνουν σιγά-σιγά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, που αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγη ώρα.

Το «παρών» στην ομιλία του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα δώσει και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Δείτε τις φωτογραφίες του enikos.gr

Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ: Η στάση σε περίπτερο ραδιοφωνικού σταθμού

Στάση σε περίπτερο ραδιοφωνικού σταθμού έκανε κατά την καθιερωμένη βόλτα του στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, σταμάτησε για λίγο στο περίπτερο του Status FM, όπου εκείνη τη στιγμή παραχωρούσε συνέντευξη η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη. «Βάλαμε μέσον την κ. Γεροβασίλη να περάσει και από εμάς, θα είναι ιστορικό ντοκουμέντο» ακούγεται να λέει ο δημοσιογράφος, με τον κ. Τσίπρα να χαμογελά. Εν συνεχεία ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εισήλθε στο χώρο και για λίγα δευτερόλεπτα έγινε ραδιοφωνικός παραγωγός.

«Καλησπέρα σε όλες και σε όλους, στους ακροατές και στις ακροάτριες», είπε διά μικροφώνου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια του ζητήθηκε να καθίσει να πει δύο κουβέντες, ωστόσο εξήγησε ότι «δυστυχώς είμαστε καθ’ οδόν, να είστε καλά» για να συνεχίσει την επίσκεψή του στα περίπτερα.

Η βόλτα στα περίπτερα και τα projects των φοιτητών που τον εντυπωσίασαν

Τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα. Νωρίτερα είχε συνάντηση με τη διοίκηση ΔΕΘ-Helexpo, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει ότι η ανασφάλεια είναι το συναίσθημα που πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχει αφήσει πίσω τη Θεσσαλονίκη και ζήτησε η ανάπλαση της ΔΕΘ να γίνει με τη βέλτιστη απόδοση ελεύθερων δημόσιων χώρων και χώρων πρασίνου. “Το κρίσιμο και το σημαντικό, είναι η επανεκκίνηση της δραστηριότητας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η Έκθεση είναι εδώ και συνεχίζει να αποτελεί ένα αναπτυξιακό πόλο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και πάρα πολύ σημαντικό γεγονός για την ελληνική οικονομία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ανέφερε ότι οι συνθήκες στην πραγματική οικονομία είναι εξαιρετικά δύσκολες και συμπλήρωσε: “Δεν είναι μόνο οι επιπτώσεις από την πανδημία. Είναι και ένα πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας το οποίο σαρώνει την αγοραστική δύναμη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και δημιουργεί ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας. Ίσως αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για το συναίσθημα που σήμερα πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

Ανασφάλεια σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας και την υγεία, αγωνία για το εθνικό σύστημα υγείας και τις αντοχές του, ανασφάλεια για το μισθό, για το εισόδημα, ανασφάλεια για το επιχειρείν, ανασφάλεια και για το μέλλον, για το αύριο, κυρίως των νέων ανθρώπων”.

ΔΕΘ- Αλέξης Τσίπρας

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τη Θεσσαλονίκη

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ρόλο και στα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, λέγοντας: “Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη που έχει πάρα πολύ σημαντικές δυνατότητες και συνολικά η βόρεια Ελλάδα – δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν με σχέδιο. Βεβαίως, η πανδημία έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αλλά πιστεύω ότι αυτά τα δύο χρόνια η Θεσσαλονίκη έμεινε πίσω. Και πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που είχαμε αναλάβει ως κυβέρνηση για την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης, έμειναν στάσιμες”

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και τόνισε: “Δεν είναι μονάχα το γεγονός ότι μια νέα κυβέρνηση δεν επιθυμεί να έχει τη Θεσσαλονίκη ως επίκεντρο μεγάλων γεγονότων ακόμα και διακρατικών συναντήσεων, όπως εμείς είχαμε επιχειρήσει, αλλά κυρίως είναι το γεγονός ότι πολύ σημαντικά έργα για την πόλη έχουν μείνει πίσω και κάποια από αυτά αγνοούνται.

Όπως το διαμετακομιστικό κέντρο στο στρατόπεδο Γκόνου, η σιδηροδρομική διασύνδεση της Εγνατίας, το λιμάνι, τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής, τα συγκοινωνιακά προβλήματα της πόλης, ο ΟΑΣΘ, το μετρό το οποίο θα μπορούσε ήδη να είχε ξεκινήσει και να αποτελεί μία ανακούφιση για τους πολίτες, ενδεχομένως χωρίς έναν σταθμό, όπως και στην Αθήνα είχε γίνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι εξαιρετικά κρίσιμα θέματα για τους Θεσσαλονικείς και την πόλη”.

Σχετικά με το θέμα ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ, έκανε σαφή τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υπογράμμισε: “Χαίρομαι που ακούω ότι η ανάπλαση της ΔΕΘ προχωρά. Θέλω να είμαι απόλυτα καθαρός σε σχέση με τη θέση και τη στάση μας, καθότι γνωρίζετε ότι όλο αυτό το διάστημα έχει αναπτυχθεί ένας έντονος προβληματισμός, οριζόντια στην κοινωνία των Θεσσαλονικέων και σε όλα τα πολιτικά κόμματα.

ΔΕΘ- Αλέξης Τσίπρας

Εγώ επιμένω στην άποψη, και ως πολεοδόμος, ότι η ΔΕΘ αποτελεί βασικό στοιχείο της ταυτότητας της πόλης της Θεσσαλονίκης. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά, ότι ενδεχόμενα σχέδια που μπορεί να είχαν ενδιαφέρον, για τη μεταφορά της Έκθεσης αλλού, θα ήταν σχέδια που θα απαιτούσαν ένα τεράστιο κόστος, χωρίς να είμαστε βέβαιοι για το αποτέλεσμά τους.

Ωστόσο, θέλω να συνταχθώ με όλους εκείνους οι οποίοι επιμένουν αυστηρά να διεκδικούν την καλύτερη δυνατή λύση, τη βέλτιστη δυνατή λύση που θα αποδίδει το μέγιστο δυνατό χώρο στους πολίτες – ελεύθερο δημόσιο χώρο και το μέγιστο δυνατό χώρο πρασίνου στο πλαίσιο της ανάπλασης της ΔΕΘ. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι περνάμε σε μία εποχή κλιματικής κρίσης, που είναι το κυρίαρχο γεγονός για τις ζωές όλων μας. Συνεπώς και η ζωή στην πόλη έχει πολύ μεγάλη αξία”

” Η Θεσσαλονίκη γνωρίζω ότι είναι μία από τις πόλεις με τη μικρότερη αναλογία πράσινου ανά κάτοικο στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ‘Αρα, είναι πολύ κρίσιμο, τα όποια σχέδια να έχουν τη βέλτιστη δυνατή απόδοση σε ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξουν και συγκεκριμένες παρεμβάσεις και στην ‘Αγία Φωτεινή’.

Εγώ θα έλεγα κι άλλες προτάσεις: Επί των ημερών όμως, ξεκινήσαμε μία μεγάλη προσπάθεια για την απόδοση στρατοπέδων στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Για το στρατόπεδο Παύλου Μελά – το ολοκληρώσαμε – ξεκινήσαμε για το στρατόπεδο Κόδρα, από ό,τι ξέρω και αυτό δεν προχωράει. Συνεχίζω να μην κατανοώ την αναγκαιότητα ύπαρξης μεγάλων στρατόπεδων μέσα στον αστικό ιστό και ιδιαίτερα σε μία μεγάλη πόλη όπως η Θεσσαλονίκη.

Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε. Να αποδοθεί χώρος πρασίνου, ελεύθερος δημόσιος χώρος τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα να δούμε ένα σχέδιο ανάπλασης το οποίο δεν θα είναι φαραωνικό, δεν θα γεμίσει με τσιμέντο, αλλά με πράσινο και χώρους αναψυχής και τους απαραίτητους, βέβαια, χώρους οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν τα απαραίτητα γεγονότα, εμπορικά και πολιτιστικά, που έχει ανάγκη μία Διεθνής Έκθεση. Οι πολίτες και η πόλη της Θεσσαλονίκης αξίζουν μία μεγαλύτερη προσοχή και έναν μεγαλύτερο σεβασμό. Λιγότερες υποσχέσεις,λιγότερα ‘θα’ και περισσότερη δουλειά, περισσότερα έργα”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για τα χαρακτηριστικά της 85ης ΔΕΘ και τόνισε πώς ελήφθη η απόφαση, να πραγματοποιηθεί αυτή μέσα στις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, για να σημάνει την επανεκκίνηση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συναντήθηκε και με εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΔΕΘ -Helexpo.

Αλέξης Τσίπρας: Η στάση στο περίπτερο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο συνόδευαν βουλευτές του κόμματος, έκανε μια στάση στο περίπτερο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. “Καλό είναι να μην τους θυμόμαστε μόνο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες” είπε ο κ. Τσίπρας, του οποίου τη συνδρομή ζήτησαν για να επιλυθούν προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν άτομα με αναπηρία.

Ο πύραυλος και τα υπόλοιπα projects που εντυπωσίασαν τον Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας αφιέρωσε αρκετά λεπτά στον τομέα που φιλοξενεί ακαδημαϊκά ιδρύματα, ιδίως στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου είχε και μία σύντομη συνομιλία με τον πρύτανη του ιδρύματος Νίκο Παπαϊωάννου. Ο πρύτανης τον ενημέρωσε για τις μεγάλες καινοτομίες που υλοποιούνται από ομάδες του πανεπιστημίου. Αντίστοιχα project υλοποιούνται από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και το Δημοκρίτειο.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.