Εύα Καϊλή: Τα επόμενα βήματα μετά την αποφυλάκισή της – Το βραχιολάκι και οι περιορισμοί – ΒΙΝΤΕΟ

«Με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι και πάλι κοντά της» ήταν τα πρώτα λόγια της Εύας Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της από τις φυλακές του Χάρεν, τέσσερις και πλέον μήνες μετά την σύλληψή της από τη βελγική αστυνομία με την κατηγορία της συμμετοχής στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Η Εύα Καϊλή είναι με την κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου βγήκε από τις φυλακές των Βρυξελλών με ηλεκτρονικό βραχιολάκι και λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σπίτι της με ιδιωτικό αυτοκίνητο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Εύα Καϊλή

Εύα Καϊλή: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την αποφυλάκισή της – «Είμαι πολύ χαρούμενη, με περιμένει η κόρη μου»

Εύα Καϊλή

«Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου»

«Ευχαριστώ πολύ με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι και πάλι κοντά της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου», δήλωσε η Εύα Καϊλή φτάνοντας στο σπίτι της στις Βρυξέλες.

Αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή – Οι πρώτες εικόνες

Δημητρακόπουλος: «Η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη»

«Η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη. Βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλό Πάσχα», δήλωσε ο Έλληνας δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Οι περιορισμοί της Εύας Καϊλή

Η Εύα Καϊλή τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι», το οποίο θα πρέπει να φορά διαρκώς. Θα μείνει στο ίδιο σπίτι, όπου διέμενε και πριν από την προφυλάκισή της. Όμως πλέον θα μένει εκεί μόνο με την κόρη της, χωρίς τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, που επίσης έχει αφεθεί ελεύθερος με «βραχιολάκι». Υπενθυμίζεται ότι ελεύθεροι υπό ηλεκτρονική επιτήρηση έχουν αφεθεί ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεν θα μπορεί να βγαίνει από το διαμέρισμά της, με εξαίρεση την μετάβασή της στο δικαστήριο, στον γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας και σε συνεννόηση πάντα με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου. Κάθε μήνα θα γίνεται επανεξέταση των όρων κράτησης.

Η Εύα Καϊλή θα πρέπει να δηλώσει τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας με τις βελγικές Αρχές και να είναι πάντοτε διαθέσιμη σε αυτόν, ο οποίος θα παρακολουθείται. Επίσης της έχει επιβληθεί και απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, με τις Αρχές να έχουν κρατήσει το διαβατήριό της.

Τα επόμενα βήματα της Εύας Καϊλή

Πλέον η Εύα Καϊλή θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά της. Όπως τονίζουν οι δικηγόροι της, από εδώ και στο εξής θα συνεχίσουν την προσπάθεια και τον αγώνα προκειμένου να συγκεντρώσουν ακόμη περισσότερα στοιχεία, τα οποία θα προσθέσουν στην δικογραφία για να αποδείξουν στο τέλος την αθωότητα της Εύας Καϊλή.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Κανένα αποτύπωμα της Εύας Καϊλή στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της

«Αυτό που κρατάει την Εύα Καϊλή ψυχολογικά ισχυρή, είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και ότι θα δώσει τη μάχη να αποδείξει αυτή την αθωότητά της» είχε τονίσει την Μεγάλη Πέμπτη ο , Μιχάλης Δημητρακόπουλος

«Η Εύα Καϊλή άντεξε και αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η κ. Καϊλή θα αθωωθεί. Σημείωσε, επίσης, ότι «σεβόμαστε τη μυστικότητα της προανάκρισης και γι’ αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας».

Συνεχίζοντας, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι από τα χρήματα και τα ευρήματα στην κατοικία της κ. Καϊλή και του συντρόφου της, αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με την Εύα Καϊλή και δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα. «Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», πρόσθεσε. Ανέφερε, επίσης, ότι η κ. Καϊλή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην ανάκριση «σε ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει. Όλα θα τα καταθέσει».

«Ένα είναι βέβαιο ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ αξιοποιώντας και εκμεταλλευόμενη την πολιτική της ιδιότητα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή ονειρεύεται την ημέρα που θα ακούσει ότι είναι αθώα. Τότε μόνο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την εμπιστεύτηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα. «Όμως, τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε τεκμηριώνουν την αθωότητά της», ανέφερε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ