Αρσάκειο: «Να απομακρυνθούν άμεσα από το σχολείο οι δράστες» – Η μητέρα του 15χρονου που υπέστη bullying μιλά στο enikos.gr

Την άμεση απομάκρυνση των παιδιών που επιτέθηκαν στον γιο της, ζητάει, μέσω του enikos.gr, η μητέρα του 15χρονου που έπεσε θύμα σχολικού εκφοβισμού στο Αρσάκειο, όταν ομάδα συμμαθητών του έδεσε με πετονιά τον λαιμό του.

Εν αναμονή της απόφασης για το bullying στο Αρσάκειο: «Θα το πάμε ως το τέλος» λέει η οικογένεια του μαθητή

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Πρακτικά, αυτό που ζητάμε είναι η απομάκρυνση αυτών των παιδιών από το σχολείο. Τη θεωρώ δεδομένη για την ασφάλεια του παιδιού μου. Η ποινική δίωξη είναι το ένα σκέλος. Το άλλο είναι η απομάκρυνσή τους. Αν δεν τους απομακρύνουν θα κινηθούμε νομικά και θα κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα για να φύγουν από το σχολείο. Θεωρώ ότι είναι κίνδυνος η ύπαρξη των παιδιών στο σχολείο. Πρέπει να σπάσει το απόστημα», μας είπε η μητέρα του 15χρονου.

Bullying σε μαθητή στο Αρσάκειο: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τα σημάδια στον λαιμό του 15χρονου

Σχετικά με το πώς διαχειρίζεται το παιδί της τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, η ίδια μας είπε πως: «βλέπει ότι είναι μία παθογένεια και μία ενέργεια για την οποία μπορεί να υπάρχει Δικαιοσύνη. Γνωρίζω ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στο σχολείο. Εμείς και το παιδί δεν έχουμε κληθεί. Δεν έχουμε ενημέρωση από το σχολείο. Με θλίβει η προσέγγιση του συμβάντος από πλευράς του σχολείου γιατί δείχνει κυρίως την τάση που κυριαρχεί στην κοινωνία».

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Σπύρος Δημητρίου, προανήγγειλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για απόπειρα ανθρωποκτονίας. «Το μέρος στο σώμα που έγινε αυτή η περίσφιξη με το νήμα θα μπορούσε σίγουρα αν είχε συνεχιστεί και δεν αποτρεπόταν από την παρουσία ενός καθηγητή, ο οποίος μεν δεν διαπίστωσε το περιστατικό αλλά ήταν αρκετή η παρουσία προκειμένου να φοβηθούν οι ανήλικοι μαθητές, φερόμενοι ως δράστες και να σταματήσουν την ενέργειά τους, θα μπορούσε, αν είχε συνεχιστεί, να του αφαιρέσει τη ζωή», είπε στο enikos.gr και συνέχισε: «Δεν έχουμε κληθεί πουθενά από το σχολείο σε καμία διαδικασία να εκθέσουμε τις απόψεις μας για το περιστατικό, ενώ θεωρώ ότι θα έπρεπε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ