Εύα Καϊλή: Από την εκλογή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη σύλληψη – ΒΙΝΤΕΟ

Στην φυλακή βρίσκεται η Εύα Καϊλή, η οποία φέρεται να εμπλέκεται, μαζί με τον σύντροφό της και ακόμη δύο άτομα, στο «Qatar Gate», την υπόθεση διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο. Μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος της, η ευρωβουλευτής φέρεται να οδηγήθηκε στις κεντρικές φυλακές των Βρυξελλών, Σεν Ζιλ (Saint-Gilles).

Qatar Gate: Διευρύνονται οι έρευνες – Υποψίες για δωροδοκία κι άλλων στελεχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της, Φραντζέσκο Τζιόρτζι, μοίραζαν την ζωή τους μεταξύ Ελλάδας, Βρυξελλών και Μιλάνου μέχρι που συνελήφθησαν με βαρύτατες κατηγορίες. Η πορεία της ταραχώδης, αλλά πάντα ανοδική με σημαντικούς σταθμούς στην πολιτική, αλλά και την τηλεόραση, πάντα διέπρεπε με ότι καταπιανόταν.

Με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος είναι έμπειρος Κοινοβουλευτικός Σύμβουλος στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, γνωρίστηκαν στις Βρυξέλλες. Ο Τζιόρτζι ήταν βοηθός του Ιταλού Ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών, Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, του ανθρώπου που φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος δωροδοκίας και είναι ένας εκ των συλληφθέντων.

Qatar Gate: Σε αυτές τις φυλακές κρατείται η Εύα Καϊλή – Αυτό είναι το ποσό που βρέθηκε στο σπίτι της

Καϊλή και Τζιόρτζι ήταν φίλοι μέχρι που έγιναν ζευγάρι. Την περίοδο της καραντίνας απέκτησαν ένα κοριτσάκι. Γοητευτικός, πετυχημένος. Δεινός σκιέρ και ιστιοπλόος. Το διαμέρισμά τους στις Βρυξέλλες ήταν ένα από τα 17 σημεία στα οποία πραγματοποίησε έφοδο η εισαγγελία του Βελγίου και ο παράδεισος τους έδειξε την πύλη της εξόδου.

Μια πορεία τουλάχιστον 20 χρόνων

Στην Ευρωβουλή, η Εύα Καϊλή μπήκε το 2014 με 122.054 ψήφους, αφήνοντας δεύτερο τον τότε γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Στην πολιτική της καριέρα είδε το ίδιο έργο δύο φορές. Το 2004 εκλέγεται βουλευτής αλλά την έδρα της θα κρατήσει για τον εαυτό του, ο τότε πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου. Το 2012 κερδίζει ξανά μια έδρα στη Βουλή των Ελλήνων αλλά ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κρατά την έδρα για τον εαυτό του.

Qatar Gate: Πώς η Εύα Καϊλή εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Κατάρ – Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις δύο έμπειρων δημοσιογράφων

Κάθε φορά που κάτι δεν πήγαινε καλά άνοιγε μία νέα πόρτα θα πει η ίδια σε συνέντευξη της, έτσι άνοιξε η πόρτα της τηλεόρασης, έτσι άνοιξε και η πόρτα της Ευρώπης. Οι συμμαχίες της άλλαξνα πολλές φορές. Το 2017 στηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη. Όμως το 2021, στις εσωτερικές εκλογές αλλάζει στρατόπεδο και βρίσκεται στο πλευρό του Ανδρέα Λοβέρδου.

Οι προβολείς της διεθνούς κοινότητας στρέφονται στους 6.500 νεκρούς στα εργοτάξια των γηπέδων που κατασκευάστηκαν για το παγκόσμιο κύπελλο. Η Εύα Καϊλή επισκέπτεται το Κατάρ και συναντά κυβερνητικούς παράγοντες της χώρας. Λίγες ημέρες μετά από το βήμα της Ευρωβουλής μιλάει για μπούλινγκ κατά τους Κατάρ και κάνει του πάντες να αναρωτιούνται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ