Εκλογές 2023: Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου – «Θα γίνουν ανακοινώσεις»

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει αύριο,  Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στις 2μμ στην ΕΣΗΕΑ, η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Θα γίνουν ανακοινώσεις!» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναμένεται, μεταξύ άλλων, να απαντήσει για τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί από υποψηφίους βουλευτές της «Πλεύσης Ελευθερίας» σχετικά με τις αλλαγές στη σειρά των ψηφοδελτίων.

Σε επιστολή που έστειλε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός της, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είχε ανακοινωθεί από τον Μάιο στα μέλη του κόμματος ότι θα γίνουν αλλαγές και προσθήκες στις λίστες, χωρίς τότε να αντιδράσει ή να διαφωνήσει κανείς.

Επίσης τονίζει ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από στελέχη ξένα στους αγώνες της Πλεύσης Ελευθερίας. «Τα άτομα που παραπονούνται ή καταγγέλλουν δεν ήταν ποτέ πριν στην Πλεύση Ελευθερίας. Κάποια τα έχω δει 2-3 φορές στη ζωή μου, κάποια καμία. Ήρθαν με συστάσεις άλλων μελών, που ήδη έχουν μετανιώσει πικρά που τους σύστησαν. Δύο καταγγέλλουσες δεν είχαν καν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους ούτε εμφανίσθηκαν ποτέ σε οποιαδήποτε δράση, συνέντευξη Τύπου, παρουσίαση υποψηφίων, δεν είχαν ποτέ σχέση με την Πλεύση, τη μία δεν γνωρίζω καθόλου και την έτερη έχω δει 2 φορές. Κι όμως βλέπω αναρτήσεις επίθεσης όχι μόνο σε εμένα, αλλά και σε άλλους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Σε προσωπικό επίπεδο, είμαι διατεθειμένη να γυρίσω το άλλο μάγουλο για τις απαίσιες εκφράσεις που διατυπώνονται. Σε ό,τι αφορά όμως την Πλεύση Ελευθερίας και τους ανθρώπους που συκοφαντούνται και σπιλώνονται με ψέματα, ύβρεις, συκοφαντίες, χυδαιότητες και υπονοούμενα, θα φροντίσω να υπάρξουν νομικές ενέργειες και νομικές συνέπειες, όπως και για τις απειλές και τους εκβιασμούς» προσθέτει ακόμη η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κωνσταντοπούλου: Η επίθεση δεν είναι ούτε εκ των έσω, ούτε αυθόρμητη

Για «φοβερή άνοδο στην εμπιστοσύνη των πολιτών» έκανε λόγο, σε συνέντευξή της το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Open, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάτι που εξηγεί, όπως ανέφερε και την επίθεση που δέχεται η Πλεύση Ελευθερίας. Μία επίθεση που ούτε εκ των έσω ούτε αυθόρμητη είναι, συμπλήρωσε.

Η συνέντευξη της κ. Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε, ειδικότερα, από τη διαπίστωσή της ότι «το κίνημά μας παρουσιάζει φοβερή άνοδο στην εμπιστοσύνη των πολιτών» -και αυτό είναι κάτι που το βλέπουν τα κόμματα του συστήματος, πρόσθεσε. «Ήταν απολύτως προβλέψιμο ότι θα δεχόμασταν επίθεση, την περιμέναμε», σημείωσε εξάλλου.

Με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι οι υποψήφιοι που προχώρησαν στις καταγγελίες, «δεν είχαν σχέση με την Πλεύση Ελευθερίας […] αγκαλιάσαμε και ανθρώπους που ήρθαν την τελευταία στιγμή», είπε αποδίδοντας την εκλογή τους στο ότι ήταν αλφαβητικώς στην κορυφή του ψηφοδελτίου. Η αντίδραση «δεν έχει τα χαρακτηριστικά πηγαίας αντίδρασης», διαβεβαίωσε επίσης η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ενώ σε επόμενο σημείο της συνέντευξης υπογράμμισε την ευθύνη που έχει, «οι βουλευτές την επομένη της εκλογής τους να μην πάνε σε άλλα κόμματα γιατί τους εξαγόρασαν».

Σε κάθε περίπτωση, «η επίθεση δεν είναι ούτε εκ των έσω, ούτε αυθόρμητη». Σύμφωνα με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, το κίνημα, του οποίου ηγείται, γιγαντώνεται, «μιλάνε στα παρασκήνια για δημοσκοπήσεις του 10% και του 15%, και ξαφνικά αυτό το κίνημα χτυπιέται πανταχόθεν».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ