Εκλογές 2023: «Κλείδωσε» η ημερομηνία του debate των πολιτικών αρχηγών

«Κλείδωσε» η ημερομηνία διεξαγωγής του debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

του Μίλτου Σακελλάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών στο υπουργείο Εσωτερικών, αποφασίστηκε το debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών να διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 και ώρα 21.00 στην ΕΡΤ.

Συντονιστής της τηλεμαχίας ο Γιώργος Κουβαράς

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν ο δημοσιογράφος, κοινής αποδοχής και μέλος της ΕΣΗΕΑ που θα συντονίσει την αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών να είναι ο Γιώργος Κουβαράς.

Η διάρκειά του θα είναι 3 ώρες και θα λάβουν μέρος επτά δημοσιογράφοι, ένας από κάθε κανάλι (6 ιδιωτικά και η ΕΡΤ). Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει σύμφωνη γνώμη και από τα αλλά κόμματα για τους έξι δημοσιογράφους από τα ιδιωτικά κανάλια.

Οι θεματικές ενότητες του debate

  • Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση
  • Εξωτερική πολιτική – Άμυνα – Ασφάλεια
  • Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
  • Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικό Κράτος
  • Περιβάλλον – Ενέργεια
  • Καταληκτική τοποθέτηση πολιτικών αρχηγών

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν τις τοποθετήσεις τους ενώ δεν θα υπάρξουν ερωτωαπαντήσεις. Η ερώτηση του δημοσιογράφου θα είναι διάρκειας 30 δευτερολέπτων και η απάντηση θα έχει διάρκεια 1,5 λεπτό. Ο συντονιστής του debate δεν θα έχει το δικαίωμα υποβολής ερώτησης με τις ερωτήσεις να τις υποβάλλουν δημοσιογράφοι από όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Σε περίπτωση που επανέλθει με διευκρινιστική ερώτηση ο δημοσιογράφος, οι πολιτικοί θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε 45 δευτερόλεπτα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ