Δώρα Αυγέρη: «Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές που έφυγαν θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους»

Τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από την ΚΟ σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε αν αναμένονται κι άλλες αποχωρήσεις από το κόμμα με την ίδια να απαντά: «Εγώ μπορώ να σας πω ότι αυτοί που μένουν είναι χιλιάδες. Είναι τα χιλιάδες μέλη που ήρθαν και ψήφισαν, αλλά κι αυτά που προϋπήρχαν. Είναι ακόμη περισσότεροι αυτοί που προσδοκούν να δουν τον ΣΥΡΙΖΑ να “παίρνει τα πάνω” του, να κάνει την μεγάλη προσπάθεια και να ασκεί αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί κάθε μέρα είναι black».

Σχετικά με το σχόλιο του πρωθυπουργού για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ένα κόμμα της black Friday η κ. Αυγέρη σημείωσε: «O κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να ρίξει τις τιμές και ρίχνει το επίπεδο στην Βουλή. Ήταν δυστυχώς, μία πολύ κακή του στιγμή».

«Σαφέστατα θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους»

Στην συνέχεια η εκπρόσωπος Τύπους τόνισε σχετικά με όσους έφυγαν: «Σε τελική ανάλυση δεν σέβονται όχι μόνο την δημοκρατική ετυμηγορία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν δέχονται την λαϊκή εντολή του περασμένου Ιουνίου. Σαφέστατα θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους. Εξάλλου υπάρχουν και πολιτικά παραδείγματα βουλευτών που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και φεύγοντας παρέδωσαν την έδρα τους».

Σχετικά με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δήλωσε: «Το ίδιο ισχύει και για τους ευρωβουλευτές και για τον κ. Κούλογλου και τον κ. Κόκκαλη και ο κ. Παπαδημούλη. Πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους. Μέχρι στιγμής βλέπω ότι η προσπάθεια όλων αυτών που αποχώρησαν είναι ότι καταναλώνουν φαιά ουσία πώς να κάνουν αντιπολίτευση σε έναν νεοεκλεγέντα πρόεδρο».

«Από πότε έχει απεμπολίσει η Αριστερά την έννοια του νοικοκύρη;»

Στην κριτική που ασκείται στον Στέφανο Κασσελάκη ότι δεν έχει σαφή πολιτική θέση αλλά και η εντύπωση που προκάλεσε η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για «νοικοκυραίους» είπε η κ. Αυγέρη: «Από πότε η νοικοκυροσύνη και ο νοικοκύρης έχει ταυτιστεί με τη Δεξιά; Κι από πότε έχει απεμπολίσει η Αριστερά την έννοια του νοικοκύρη; Υπάρχουν νοικοκύρηδες και νοικοκυρές που καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουν όρθια τα σπιτικά τους σε αυτή την συνθήκη. Αυτούς αφουγκραζόμαστε και σε εκείνους ανοίγουμε τις πόρτες μας. Όλοι αυτοί που περιέγραφαν τον Στέφανο Κασσελάκη όλο αυτό το διάστημα έλεγαν πώς βλέπουν – μάλιστα από την πρώτη μέρα – οι ίδιοι τον νέο πρόεδρο, τον προσδιόριζαν με τα δικά τους γυαλιά. Αυτό το πεδίο είναι πολύ περιορισμένο».

Ειδικά για την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι βουλευτές που αποχώρισαν σήμερα υπογράμμισε η κα Αυγέρη: «Πραγματικά μένω με την απορία ποιος είναι ο πολιτικός λόγος που εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κι αυτό θα το κρίνει η ιστορία».

Για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε Αυγέρη: «Από εδώ και στο εξής θα κριθούμε στην μάχη που θα δίνουμε για να κερδίσουμε τον κ. Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ανοιχτό κόμμα της Αριστεράς, είναι προοδευτικό κι απευθύνεται στην μεσαία τάξη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ