Δημογλίδου για Κασσελάκη: Κατόπιν αιτήματος κινητοποιείται η ΕΛ.ΑΣ. για τη διάθεση φύλαξης

Για το αλαλούμ που προέκυψε με την αστυνομική φύλαξη του υποψήφιου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη απάντησε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Στέφανος Κασσελάκης: «Δέχομαι απειλές για την ζωή μου – Παραιτούμαι της αστυνομικής φρουράς»

Ο κ. Κασσελάκης την Παρασκευή σε ανάρτησή του ανέφερε ότι «παραιτούμαι της αστυνομικής φρουράς που διέταξε η Πολιτεία να μου διατεθεί. Και στο εξής τα ΜΜΕ που ρίχνουν λάσπη εναντίον μου για να στηρίξουν το σύστημα Μητσοτάκη, θα είναι υπεύθυνα για οτιδήποτε συμβεί σ’ εμένα και την οικογένειά μου».

Όπως είπε η κυρία Δημογλίδου μιλώντας στο OPEN, «υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία της ΕΛ.ΑΣ. όταν κάποιος αιτείται τη διάθεση φύλαξης, τη διάθεση προστασίας. Ακολουθείται σε δημόσια πρόσωπα γενικότερα, όχι μόνο σε πολιτικούς αλλά και σε δημοσιογράφους κ.α.. Ανάλογα εξετάζεται το αίτημα. Το αίτημα μπορεί να αφορά και σε συγγενικά πρόσωπα. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται από Επιτροπή και εγκρίνεται το αίτημα».

Στέφανος Κασσελάκης: Τρεις αστυνομικοί και ένα υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ για την φύλαξή του

Σύμφωνα με την κυρία Δημογλίδου, «από τη στιγμή που τοποθετήθηκε δημόσια ο κ. Κασσελάκης ότι δεν επιθυμεί τη διάθεση αστυνομικής φύλαξης βγάλαμε μια ανακοίνωση ότι η δύναμη αυτή θα αποσυρθεί».

Η ίδια διευκρίνισε ότι «πάντα η ΕΛ.ΑΣ. κινητοποιείται κατόπιν αιτήματος. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες γιατί είναι θέμα ασφαλείας. Το πόσα άτομα θα διατεθούν και τι δυνάμεις είναι ανάλογα με το σχέδιο που αποφασίζεται κάθε φορά για το άτομο που αιτείται προστασίας».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Χθες η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο κ. Κασσελάκης ήταν που αιτήθηκε τη φύλαξη του ίδιου και προσώπου του περιβάλλοντός του. Συγκεκριμένα ανέφερε η ανακοίνωση τα εξής:

«Ο συγκεκριμένος υποψήφιος αιτήθηκε τη φύλαξη του ιδίου, καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του. Το αίτημα διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Για τη διαχείριση του αιτήματος και τη διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες», ανέφερε σε ανακοίνωση το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

«Κατόπιν δημόσιας τοποθέτησης για τη μη διάθεση του εν λόγω αστυνομικού προσωπικού η αστυνομική δύναμη που είχε διατεθεί θα αποσυρθεί», τονίστηκε στην ίδια ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ