Διαρκές Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η πρώτη «μονομαχία» των υποψήφιων προέδρων στον απόηχο της καθόδου Κασσελάκη

Με μοναδικό θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος, διεξάγονται οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στις 11:00. Ομιλητές θα είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι οι οποίοι και θα παρουσιάσουν την ατζέντα και τις προτεραιότητές τους.

Το Διαρκές Συνέδριο θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, με δυνατότητα φυσικής ή διαδικτυακής παρουσίας. Οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν ως ενιαία πρόταση. Υπενθυμίζεται ότι για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ για τις υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, δεν απαιτούνται υπογραφές.

Υπενθυμίζεται ότι η εκλογή Προέδρου θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, στις 10 Σεπτεμβρίου, και εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Στα δύο το κόμμα με βάση… τον Κασσελάκη

Η κάθοδος του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, εμβόλιμη και αιφνίδια για τους περισσότερους, ανακάτεψε τα χαρτιά στην Κουμουνδούρου, αλλά και είναι η αιτία να βγουν «συντροφικά μαχαίρια» αλλά και να ανασχηματισθούν οι καμπάνιες και οι εκφωνήσεις των υποψηφίων για το τιμόνι του χώρου. Μεγάλο μέρος στελεχών που εγγράφονται στην παλαιά φρουρά, αλλά και σε ένα κλίμα γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου, στέκονται κριτικά στη νέα υποψηφιότητα με αιχμή την πολεμική τους κατά της «μεταπολιτικής».

Ανάμεσα σε εκείνους που φέρεται να στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, είναι ο Παύλος Πολάκης, ο Πέτρος Παππάς, ο Δημήτρης Βέττας, η Θεοδώρα Τζάκρη κ.α. Ζητούμενο αποτελεί σήμερα εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει συγκεντρώσει τις 30 υπογραφές που απαιτούνται για να είναι υποψήφιος στη διαδικασία. Αν και από το περιβάλλον του διαμήνυαν χθες ότι ήταν εύκολη διαδικασία.

«Πυρά»

Τον «χορό» των βελών κατά του μοντέλου πολιτικής α λα Κασσελάκη έχουν ανοίξει ιστορικά στελέχη όπως ο Νίκος Βούτσης, ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο Νίκος Φίλης, αλλά και ο Πάνος Σκουρλέτης ή ο Κώστας Δουζίνας, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ».

Κοινός παρανομαστής ανησυχίας ή και διαφωνίας των παραπάνω, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας ή είδος παρέμβασης, είναι η μετάλλαξη του κόμματος ή και τα πιο «απολίτικα» χαρακτηριστικά του τρόπου Κασσελάκη.

«Ακούγοντας την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κασσελάκη θυμήθηκα το έργο «Wall Street», μια εμβληματική ταινία για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την απληστία του. Αναφέρεται σε δύο κεντρικές πρακτικές της δεκαετίας του ’90: το Hostile takeover και το asset stripping» έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο καθηγητής και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας.

Άλλης οπτικής και βάθους αιχμή ήταν αυτή που προήλθε από τον Νάσο Ηλιόπουλο, από τους πρώτους που έχουν δηλώσει στήριξη στην Έφη Αχτσιόγλου. Ο Νίκος Μπίστης με τη σειρά του επέλεξε έναν πιο ιδιότυπο δρόμο. Συγκέρασε το κείμενο στήριξής του στην Αχτσιόγλου με αιχμή για τις νέες εξελίξεις.

«Ελπίζω ότι μπορώ να διακρίνω τον φρέσκο αέρα από τον κοπανιστό» έγραψε το μέλος Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Παράλληλα διακινήθηκε κείμενο- πλατφόρμα ενόψει του συνεδρίου από στελέχη και μέλη του κλίματος της «Ομπρέλας» και συμμάχων της που προαναγγέλλει πρωτοβουλία με τον τίτλο «Πρώτα ΣΥΡΙΖΑ και με οξύτατη κριτική στον Τσίπρα, την ηγεσία, τον αρχηγισμό, αλλά και την περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ