Έβρος: Μαίνεται για 15η ημέρα η φωτιά – Τιτάνια «μάχη» με τις φλόγες στην Δαδιά

Για 15η ημέρα μαίνεται η φωτιά στον Έβρο. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Δαδιά και για ακόμη μία νύχτα η «μάχη» με τις φλόγες ήταν σκληρή. Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα ρίψεις νερού πραγματοποιούν 5 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Αλεξανδρούπολη: Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς κατηγορίας 4, το Σάββατο στον Έβρο

Στο σημείο επιχειρούν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις με 582 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 122 οχήματα.

Χθες λόγω των βορειοανατολικών ανέμων η φωτιά «γύρισε» προς το χωριό της Δαδιάς. Το πύρινο μέτωπο εκτεινόταν σε ρεματιά περίπου 600 με 700 μέτρα από το χωριό. Εκεί όμως οι φλόγες έφτασαν στην τεράστια αντιπυρική ζώνη που είχε δημιουργηθεί και παρενέβησαν οι επίγειες δυνάμεις.

Φωτιά στον Έβρο: Κινδύνευσαν να καούν 25 μετανάστες – Τους έσωσαν οι πυροσβέστες

Υπήρχαν κάποιες ενεργές εστίες από Γιαννούλη προς το Πρωτοκκλήσι και το Σιδηρώ, αλλά δεν θεωρούνταν επικίνδυνες και οι περισσότερες σιγόκαιγαν.

Φωτιά στον Έβρο: Σε πύρινο «κλοιό» για 14η ημέρα – «Μάχη» των πυροσβεστών δυτικά του Σουφλίου

Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα αεροπλάνα και ελικόπτερα, έκαναν συνεχείς ρίψεις για να μειώσουν την ένταση και το μέγεθος της φωτιάς.

Σύμφωνα με όσα είπε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος στο enikos.gr, «γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να περιοριστούν οι φλόγες. Προβλέπεται ακόμη μία δύσκολη νύχτα, ωστόσο, ελπίζουμε ότι θα περιοριστεί η φωτιά. Ευτυχώς, οι άνεμοι και η θερμοκρασία είναι με το μέρος μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ