Δημητρακόπουλος για Καϊλή: Η τράπεζα του Παναμά επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει σχέση με τα πρόσωπα που ανακρίνονται

Για «συκοφαντικά δημοσιεύματα» περί «μυθικών εμβασμάτων» από το Κατάρ στην Εύα Καϊλή κάνει λόγο ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε νέα δήλωσή του, στην οποία υπογραμμίζει ότι η Τράπεζα Bladex of Panama με ανακοίνωσή της στις 21 Δεκεμβρίου 2022 καταρρίπτει αυτά τα δημοσιεύματα «με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο».

Εύα Καϊλή: Έρευνα για πιθανές καταθέσεις στον Παναμά – Το αίτημα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Εύας Καϊλή υπογραμμίζει ότι με την ανακοίνωση η Τράπεζα «επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή».

Εκφράζει, επίσης, την βεβαιότητά του ότι θα αποδειχθεί πως και τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της ευρωβουλευτή δεν είναι δικά της και δεν έχουν σχέση με την πολιτική της δραστηριότητα.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Εδώ και μέρες κατέθεσα αίτημα στον κ. Βουρλιώτη να ζητήσει συνδρομή από τον Παναμά»

Όπως έγινε γνωστό, επείγον έγγραφο στις αρμόδιες Αρχές για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στον Παναμά απέστειλε ο Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζητώντας να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως έχουν ανοιχθεί στο όνομα του ζεύγους Εύας Καιλή – Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Η ανακοίνωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

«Η Τράπεζα BLADEX με την από 21.12.2022 δημόσια ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της ( https://www.bladex.com/en/node/784) καταρρίπτει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τα συκοφαντικά δημοσιεύματα περί μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με την ως άνω ανακοίνωση η Τράπεζα, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας στα αρχεία της, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η τράπεζά δεν παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε ιδιώτες και δεν πραγματοποιεί πληρωμές τρίτων, επομένως αποδεικνύεται παραχρήμα η πλαστότητα των δήθεν εμβασμάτων από το Κατάρ σε δήθεν προσωπικό λογαριασμό της Εύας Καϊλή.

Είναι βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα αποδειχθεί ότι και τα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα με το σύντροφό της δεν είναι δικά της και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική δραστηριότητα της κυρίας Καϊλή», τονίζει ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ