Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τσαβούσογλου: «Να αποφεύγονται απειλές και προκλητική ρητορική»

Ξεκάθαρη απάντηση στον προκλητικό Τούρκο υπουργό εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε σήμερα το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ, μετά τις απειλητικές προς την Ελλάδα δηλώσεις του, για την επέκταση των χωρικών υδάτων γύρω από την Κρήτη.

ΗΠΑ: Προβληματισμός και απογοήτευση για την καταδίκη του Οσμάν Καβαλά από τουρκικό δικαστήριο

Το State Department εξέφρασε την θλίψη του για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων και ζήτησε οι δύο χώρες να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

«Σε μια εποχή που η ενότητα χρειάζεται περισσότερο μεταξύ των Συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Προτρέπουμε όλους τους Συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσει την ένταση και δεν θα βοηθήσει κανέναν.  Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, Ελλάδα και Τουρκία, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι και βασικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις νέες δηλώσεις Ερντογάν: Οι απειλές και η προκλητική ρητορική δεν βοηθούν κανέναν

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε την ανακοίνωση μετά την δήλωση του Τσαβούσογλου ότι η Τουρκία δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα την επέκταση των χωρικών της υδάτων ούτε κατά ένα μίλι ακόμα και στην Κρήτη. «Όχι 12 μίλια, ούτε ένα», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου πριν από το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με το Anadolu.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ