ΗΠΑ: Προβληματισμός και απογοήτευση για την καταδίκη του Οσμάν Καβαλά από τουρκικό δικαστήριο

Τον έντονο προβληματισμό και τη βαθιά απογοήτευσής τους εξέφρασαν οι ΗΠΑ για την καταδίκη του Οσμάν Καβαλά από το τουρκικό δικαστήριο.

Όπως αναφέρεται σε δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η καταδίκη αυτή δεν συνάδει με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

Παράλληλα οι ΗΠΑ καλούν εκ νέου την Τουρκία να προχωρήσει στην απελευθέρωση του Οσμάν Καβαλά αλλά και όλων όσοι κρατούνται αυθαιρέτως, τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι πρέπει να ασκούν τα δικαιώματά τους του χωρίς το φόβο της τιμωρίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει:

«Οι ΗΠΑ είναι βαθύτατα ενοχλημένες και απογοητευμένες από την απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να παραμείνει στην φυλακή ο Οσμάν Καβαλά. Όπως έχουμε ξαναπεί, η παράνομη καταδίκη είναι αντίθετη με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον νόμο.

Καλούμε εκ νέου την Τουρκία να απελευθερώσει τον Οσμάν Καβαλά όπως επιτάσσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και να απελευθερώσει και όλους όσοι κρατούνται αυθαιρέτως. Οι άνθρωποι πρέπει να ασκούν τα δικαιώματά τους και τις θεμελιώδεις ελευθερίες τους χωρίς το φόβο τιμωρίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ