Εύα Καϊλή: Έρευνα για πιθανές καταθέσεις στον Παναμά – Το αίτημα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Στις φυλακές του Χάρεν παραμένει η Εύα Καϊλή, μετά την απόφαση για παράταση της προσωρινής της κράτησης, ενώ «τρέχουν» οι εξελίξεις στην έρευνα για το Qatar Gate. 

Qatar Gate: Πώς εμπλέκεται η Μαυριτανία – Τι είπε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της ευρωβουλευτή, ελέγχοντας καταθέσεις, εταιρείες και ακίνητα που είναι τόσο στο δικό της όνομα όσο και στα ονόματα συγγενικών της προσώπων.

Αυτήν την στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το MEGA, έχει σταλεί αίτημα στις αρχές του Παναμά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι ορθά αυτά που έχουν αναφερθεί, ότι σε τράπεζα του Παναμά έχουν κατατεθεί 30 εκατ. ευρώ από αξιωματούχους του Κατάρ, στις αρχές του 2019.  Μάλιστα, από την Αρχή λένε ότι η απάντηση από τον Παναμά δεν αναμένεται να καθυστερήσει.

Qatar Gate: Τα sms του ζεύγους Παντσέρι – Δώρα, χρήματα και καβγάδες

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έγγραφα που κυκλοφόρησαν στα social media και έδειχναν καταθέσεις σε λογαριασμούς στον Παναμά που φέρεται να ανήκουν στην Εύα Καϊλή και συγγενείς της.

Οι πληροφορίες αυτές διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από τον συνήγορο της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος ζήτησε και τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί από πού ξεκίνησαν αυτές οι φήμες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, λίγο πριν από την απόφαση για την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή είχε σταλεί ερώτημα στις ελληνικές Αρχές αν έχουν «παγώσει» τα περιουσιακά της στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν σε ενδεχόμενη αποφυλάκισή της θα μπορούσε να παραποιήσει στοιχεία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ